Alo!

Ćosić tapkao karte za 20.000 evra?!

-

Kakav skandal u Hrvatskoj! Međunarodn­a fudbalska federacija (FIFA) pokrenula je istragu protiv poznatog novinara Hrvatske radio-televizije (HRT) Draga Ćosića zbog sumnje da je preprodava­o ulaznice za finale Svetskog prvenstva između reprezenta­cija Francuske i Hrvatske. Tu vest je objavio „Jutarnji list“, a kasnije je stigla i potvrda iz HRT-A.

Navodno, FIFA je prema serijskim brojevima dobila informacij­u iz Evropske radiodifuz­ne unije (EBU) o ulaznicama koje su bile predviđene za HRT, a koje su se našle na crnom tržištu, i sada se utvrđuje odgovornos­t.

U HRT-U su bili iznenađeni istragom jer nisu znali da je neko iz njihove kuće uopšte zatražio ulaznice, koje su za finale u Moskvi na crnom tržištu koštale i do čak 20.000 evra. Istraga je pokazala da je u ime HRT-A zatraženo 40 karata i da se sumnja da su to uradili Ćosić, dugogodišn­ji komentator utakmica reprezenta­cije, i međunarodn­i koordinato­r Saša Dedić.

Zato je protiv njih iz HRT-A otvoren postupak koji bi mogao da se završi merama otkaza.

Sam Ćosić ne želi da komentariš­e optužbe i to, kako je rekao, po savetu advokata.

- Biće prilike da pričam. Prema savetu advokata ne bih sada ništa rekao - prenosi portal „indeks.hr“sadržaj SMS-A koji je poslao Ćosić.

U odbranu TV komentator­a stao je i čuveni sudija Mateo Beusan, koji je stručni konsultant u emisijama HRT-A.

- Za svog dobrog prijatelja sam od Draga tražio ulaznice za finale SP. Odgovorio mi je da nema šanse. Šokiran sam optužbama na njegov račun i to je sve što mogu da kažem - rekao je Beusan.

 ??  ?? Žestoke optužbe:
Drago Ćosić
Žestoke optužbe: Drago Ćosić
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia