Alo!

VEČERAS IGRA 50. MEČ ZA SRBIJU HOĆU POBEDU za jubilej!

„Ideja je bila da se oprostim posle Mondijala, ali nisam mogao da odbijem poziv”, kaže fudbaler Astane

- novinar Vladimir Zogović,

Svaki početak je težak, a start fudbalera Srbije u Ligi nacija još je teži zbog prepucavan­ja bivših reprezenta­tivaca s jedne i stručnog štaba sa selektorom Mladenom Krstajićem na čelu s druge strane. Korišćene su teške reči, izricane optužbe o pokušaju puča i „privatizac­iji” nacionalno­g tima, zbog čega prilikom odlaska u Vilnjus na susret protiv Litvanije (20.45) gotovo nije bilo moguće videti osmehe na licima „orlova”.

Svesni su svi da je ovaj, kao i naredni meč protiv Rumunije u Beogradu od velikog značaja i ukoliko učinak ne bude bio maksimalan, vrlo je moguće da bude novih trzavica unutar reprezenta­cije. Srbija jeste favorit, pa desni bek

Antonio Rukavina veruje da će to biti potvrđeno i

pobedom, tim pre što ovaj duel za njega ima poseban značaj.

- Koliko god smo se na njih navikli svih ovih godina, negativne priče o reprezenta­ciji nikom ne idu u prilog. Zato pozivam sve na mir, da se ne svađamo preko medija, budući da je svima nama cilj da se plasiramo na Evropsko prvenstvo i tako vežemo drugo veliko takmičenje - kaže Rukavina i nastavlja:

- Moja ideja je bila da se posle Mondijala u Rusiji povučem iz nacionalno­g tima, kako bi šansu dobili mlađi igrači. Međutim, pred ovo okupljanje sam dobio poziv, a to ne mogu da odbijem. Nikada to nisam radio, niti ću ikada. Nadam se da ću večeras odigrati taj 50. meč u nacionalno­m dresu i da ćemo ga krunisati pobedom.

Za razliku od Rukavine, koji je na kraju reprezenta­tivne karijere, Nikola Milenković predstavlj­a budućnost ovog tima. Defanzivac Fjorentine je ključni igrač u odbrani „orlova”, a uveren je da će večerašnji posao biti odrađen bez greške.

- Upoznati smo sa snagom rivala, znamo gde mogu da nas ugroze i ne može ništa da nas iznenadi. Spremni smo za meč i verujemo da ćemo pobedom započeti učešće u Ligi nacija - kaže Milenković.

 ??  ?? Kreativci: Radonjić
i Ljajić Iskustvo: Kolarov i
Kostić
Stub odbrane: Nikola Milenković
Kreativci: Radonjić i Ljajić Iskustvo: Kolarov i Kostić Stub odbrane: Nikola Milenković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia