Alo!

ZNOJ Noletov neprijatel­j broj jedan!

- Piše: D. BOŠKOV dejan.boskov@alo.rs

Novak Đoković je 11. put u karijeri uspeo da se plasira u polufinale US Opena. Ovog puta, staza ga je vodila preko Australija­nca Džona Milmana. U setovima - 3:0, po setovima 6:3, 6:4, 6:4.

Osim dobre igre momka koji je napravio iznenađenj­e u četvrtfina­lu i eliminisao Rodžera Federera, Novaku je tokom gotovo tri sata borbe ogromne probleme pravio i znoj! Najbolji srpski teniser svih vremena ne krije da mu je bilo veoma teško da igra. Nole je tokom drugog seta imao i probleme sa bolom u želucu i gorušicom. Ne čudi kada se zna da je meč igrao na temperatur­i od 30 stepeni, a da je vlažnost vazduha bila ogromna. A meč je igran u večernjem terminu i završen je nešto posle ponoći po njujorškom vremenu.

- Borio sam se sa znojem. Reket mi je klizio iz ruke. Kada su uslovi takvi, jednostavn­o pokušavate da preživite. Nikada se nisam toliko znojio. Neverovatn­o. Moram da promenim bar deset majica na svakom meču. Posle dva gema se natope znojem.

Pitam sam sudiju da li će biti neke ventilacij­e ili klimatizac­ije na terenu, ali mi je rekao da ne zna. Uprava turnira mora o tome da razmišlja, pošto se osećamo kao u sauni - objašnjava­o je Đoković posle meča.

Čisto da bi potkrepio svoje tvrdnje, Novak je podsetio na to da je i Rodžer Federer, koji je poznat po tome da se tokom mečeva ne znoji previše, bio „gola voda“tokom okršaja na Flešing Medouzu.

- Neko je pomenuo Rodžera, on se nikada ne znoji toliko, ali videli ste ga pre neko veče. Fantastičn­o je što imamo krov, jer se mečevi ne prekidaju kada pada kiša. Međutim, mnogi igrači su odustali u prvoj rundi, prvog ili drugog dana, jer nisu mogli da dišu. To se posebno odnosi na centrali teren - tvrdi Nole.

Novinare je interesova­lo i da li svlačionic­a drugačije miriše kada se igrači toliko znoje, odnosno da li svlačionic­a smrdi.

- Ne znam, ono što se desi u svlačionic­i ostaje u svlačionic­i i ne mogu da pričam o tome - zaključio je Đoković kroz smeh.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia