Alo!

STIV KER: ĐOKOVIĆU, DOĐI U GOLDEN STEJT!

-

Na jednoj ruci Stiv Ker ima pet šampionski­h prstenova osvojenih tokom igračke karijere. Na drugoj mu sijaju tri za koje se izborio kao trener Golden stejta. Čovek koji je od „ratnika“stvorio dinastiju, posle mečeva US Opena govorio je o tome koga bi od tenisera voleo da vidi u društvu Stefa Karija i Kevina Durenta.

- Sport povezuje ljude, volim da gledam moderne igrače. Rodžer je Rodžer, svi vole da ga gledaju. Meni je Đoković omiljen. Volim kako se kreće na terenu. Brz je i agilan. Izgleda kao da pokriva sve strane. Takođe, teško je da ne voliš Nadala. Njegovi spinovi su jedinstven­i. Izgleda kao lajnbeker zbog fizičke nadmoći. Njih trojica su nešto najbolje što ćemo ikad videti. To su najbolji teniseri svih vremena - izjavio je Ker.

Kada je upitan koga bi od njih voleo da vidi u svom timu, strateg koji će 27. septembra napuniti 53 godine izabrao je Srbina!

- Probao bih sa Novakom. Može da čuva bilo koga, kretnja mu je sjajna i verujem da bi uspeo da ostane ispred bilo koga. Bio bi dobar i u kontrama. Voleo bih da ga vidim na parketu siguran je Ker.

Ker je tokom života upoznao neke od najboljih tenisera današnjice, a poseban utisak na njega je ostavio Federer. Do susreta je došlo kada je Golden stejt igrao meč u Kini, a u toku je bio masters u Šangaju.

- Bilo je neverovatn­o. Drejmond Grin ga je pitao kako uspeva da ostane na vrhu tako dugo. To je ono što mi pokušavamo u Voriorsima. Pokušavamo da nastavimo u istom ritmu i kada je teško. Rodžer to radi čitavu večnost. Njegov odgovor je bio jednostava­n. Govorio je o balansu između porodice i posla, da voli svoj život, porodicu, rutinu kada vodi decu u školu, sprema večeru... Podsetio me je na Stefa Karija zato što je učinio da takav život izgleda jednostavn­o - seća se on.

Što se tiče sličnosti između tenisa i košarke, Ker je imao neobičan odgovor.

- Kretnje su slične, zato sam voleo da igram tenis. Više ne mogu zbog kolega, ali igrao sam dugo po završetku košarkaške karijere. Uvek juriš za loptom. Defanzivni stav u košarci je isti kao kada čekaš lopticu u tenisu. Lateralna kretnja je ista, pomeranje gore-dole, skok kod loba, šta god - zaključio je Ker.

 ?? FOTO: EPA, TANJUG, MARKO METLAŠ ?? „Voleo bih da vidim Noleta na parketu“: Stiv Ker
FOTO: EPA, TANJUG, MARKO METLAŠ „Voleo bih da vidim Noleta na parketu“: Stiv Ker

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia