Alo!

Eksperimen­t

-

Takmičenje po našoj meri. Eksperimen­talno. Fudbaleri Srbije su pobedom startovali u UEFA imaginarij­umu zvanom Liga nacija, a ono što smo videli na terenu samo je tužan nastavak onoga šta smo gledali u Rusiji.

A leksandar Kolarov reče da u narednom duelu „orlovi“neće moći da računaju na veliku podršku gledalaca, ali da „ko ne oseća i ima nešto protiv ovoga ili onoga, ko je selektor, ko treba da igra ili ne neka ostane kući“.

N eko drugi bi rekao - kakva reprezenta­cija, takva i podrška. Mada, šta bi nam i ubedljivij­a pobeda donela? Šta bismo dobili i da rasturimo Rumuniju na terenu, a ne bi nam bio prvi put.

K ako stidljivo reče Mitrović: „Bilo bi mi mnogo lakše da je i Prijović bio sa mnom u napadu, ali to je na selektoru.“Da li će sada Mitrogol doživeti sudbinu nekih drugih koji su javno posumnjali u stručnost selektora, koji je komandovao bezglavim jurišom protiv Švajcarske na Mondijalu ili odlučio da malo eksperimen­tiše protiv Brazila?

N aravno, bitna je atmosfera u ekipi, koja je, kako svi ističu, sjajna. Pa da, sada više nije tu Bane Ivanović, da luta sam hodnicima, kome je takođe zbog javnog istupa oduzeta kapitenska traka. OK, razumem ja da selektor određuje ko igra, a ko ne, ali ako ekipa ne može da zaštiti svog kapitena, ili obrnuto, onda to i nije neka ekipa. Zato nikada i nećemo ništa uraditi kada je reč o fudbalu. Šta mislite da bi se dogodilo da je nekome palo na pamet da oduzme traku Milošu Teodosiću ili Filipu Filipoviću... Njih drugovi, saigrači, prijatelji, kumovi nikada ne bi ostavili na cedilu.

D a se razumemo, nije nama, navijačima Srbije koji za istu zemlju navijaju, gle čuda - potpuno besplatno, potrebno da atmosfera među „orlovima“bude sjajna. I ne tražimo da budete najbolji, ali ono što tražimo jeste da vas ne boli uvo, da budete iskreni prvo prema sebi, a onda i prema nama. Od Kostarike je sve krenulo naopako, ali je dug put do dna. A naše putovanje je tek počelo. Demantujte me i postanite ekipa.

Tim koji neće prodati svog kapitena ili, ako vam je draže - jedan za sve, svi za jednog. Nemojte da se ponovo ogrešite o nekoga kao što ste to uradili sa Banetom Ivanovićem.

 ??  ?? Veljko Nestorović urednik
Veljko Nestorović urednik

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia