Alo!

Badža pljačkao kao forenzičar?

-

Vojislav Stojičić (38), sin pokojnog policijsko­g generala Radovana Stojičića Badže, koji je uhapšen 16. avgusta zbog sumnje da je učestvovao u pljački kuće direktora „Granda“Saše Popovića, u krađu je, navodno, išao obučen u beli forenzički kombinezon kakav nose službenici Nacionalno­g kriminalis­tičkog centra MUP-A dok obavljaju uviđaj. Upravo zbog toga je mlađi Stojičić bio potpuno siguran da za njim ne ostaje nijedan trag koji bi policija moga da iskoristi protiv njega, piše nedeljnik „Ekspres“.

U pljački vile direktora „Granda“, prema rečima Popovićeve supruge, ipak je ostao jedan DNK trag, koji je doveo do hapšenja.

Ono što je policiji bila najveća nepoznanic­a jeste kako je Stojičić, za koga se sumnja da stoji iza još nekoliko pljački, ulazio u vile na Dedinju i Senjaku.

- Stojićeva veština je bila misterija. Sumnjalo se na njega, pa se od pljačke Popovićeve vile nalazio pod tajnom pratnjom policije. Snimljen je u dve pljačke, ali nije uhapšen jer je iz oba objekta izašao bez plena - kaže izvor lista upućen u istragu.

Policija je pratnjom uspela da otkrije metod rada malog Badže.

- On se fokusirao na kuće u kojima su prozori bili ostavljeni otvoreni na kip. Preko prozora je najpre u unutrašnjo­st kuće uvlačio plastično crevo, koje je na kraju imalo zakrivljen­u žicu, kao i konopac, koji je nabacivao na ručku prozora. Sa gornje strane otvorenog prozora stavljao je kanalice, a potom ga vakuumspra­vom privlačio sa spoljne strane ka sebi. Prozor je otvarao povlačenje­m žice nabačene na ručicu. Od koga je Stojičić naučio taj pljačkaški trik za sada nije poznato - objasnio je izvor „Ekspresa“. N. Marić

 ??  ?? Sve mi je namešteno:
Vojislav Stojičić
Sve mi je namešteno: Vojislav Stojičić
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia