Alo!

Tesan poraz robijaša ZA BEZBEDAN KRAGUJEVAC

Dušan Mirić iz Udruženja bivših osuđenika „Posle kiše“kaže da je slogan utakmice bio „Kragujevac je bezbedan grad“i da su izgubili sa 5:3, uprkos lavovskoj borbi

- Piše: NIKOLINA MARIĆ nikolina.maric@alo.rs

Policajce su doskora gledali isključivo kroz rešetke, a sada su s njima odmerili snage na turniru u malom fudbalu! Članovi Udruženja bivših osuđenika „Posle kiše“odigrali su 31. avgusta u sportskoj sali Hotela „Šumarice“utakmicu sa ekipom Internacio­nalne policijske asocijacij­e za Srbiju (IPA) na turniru malog fudbala, pod pokrovitel­jstvom Skupštine grada Kragujevac i uz podršku Prvnog fakulteta u Kragujevcu.

Utakmica je bila napeta, a pao je čak i jedan crveni karton za ekipu bivših robijaša, koji su, uprkos lavovskoj borbi, izgubili rezultatom 5:3.

Dušan Mirić, predsednik Udruženja bivših osuđenika „Posle kiše“, kaže za „Alo!“u šali da su se policajci „izvukli“jer imaju profesiona­lnu ekipu, a da je njegov tim pokazao jak sportski duh i da je svim Kragujevča­nima poslao poruku: „Kragujevac je bezbedan grad.“- Nisu policajci bolji od nas! Oni već godinama nastupaju na mnogim turnirima, pa imaju uigran tim. Mi smo pokazali da naše vreme tek dolazi, a budući da ćemo se truditi da ovaj turnir postane tradiciona­lan, najavljuje­mo sigurnu pobedu sledeće godine. U prvom planu nam je bilo da našim sugrađanim­a pošaljemo poruku da su bezbedni i da oni koji su određeno vreme proveli u zatvoru moraju imati drugu šansu da nastave normalan život. Ja sam otvorio pekaru, zaposlio moja dva druga iz zatvora i ženu jednog bivšeg osuđenika. Siguran sam da svako ko je bio u zatvoru može da promeni svoj život iz korena - rekao je Mirić.

Na turniru su, osim pripadnika Internacio­nalne policijske asocijacij­e za Srbiju i NVO „Posle kiše”, učestvoval­e i ekipe Skupštine grada Kragujevca i Pravnog fakulteta u Kragujevcu.

Student prava Novak Došen, koji radi u Udruženju bivših osuđenika „Posle kiše“kao potpredsed­nik, kaže da je taj događaj organizova­n kako bi se javnosti skrenula pažnja na probleme koje imaju bivši osuđenici.

- U finalu su igrali bivši osuđenici protiv ekipe IPA Srbija. To je bio pravi spektakl, a na tribinama je bilo oko 80 ljudi. IPA je osvojila turnir tako što je u prvom kolu pobedila ekipu Skupštine grada, a u finalu bivše osuđenike. Posle fudbala je bio priređen koktel za prijatelje i učesnike turnira u svečanoj sali Hotela „Šumarice”, a posluženo je pecivo iz pekare „Posle kiše”, koju su otvorili bivši osuđenici. Koktelu su prisustvov­ali profesori Pravnog fakulteta Univerzite­ta u Kragujevcu, prof. dr Snežana Soković, prof. dr Dragan Bataveljić, predsednik Internacio­nalne policijske asocijacij­e Srbije prof. dr Nebojša Pantelić, predsednik IPA odseka za Šumadiju Vladan Antić, Slobodan Nedeljkovi­ć, pomoćnik ministra i načelnik Sektora za analitiku, telekomuni­kacione i informacio­ne tehnologij­e, kao predstavni­ci policije i Skupštine grada Kragujevca - kaže Novak Došen i najavljuje da će se turnir organizova­ti i naredne godine.

 ??  ?? Uigraniji su od nas: Dušan Mirić i Novak Došen Pobednička ekipa
IPA Srbija Ekipa Udruženja
„Posle kiše“
Uigraniji su od nas: Dušan Mirić i Novak Došen Pobednička ekipa IPA Srbija Ekipa Udruženja „Posle kiše“

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia