Alo!

Kovačević: Zamalo da se ponovi Švajcarska

-

Poraz od selekcije Švajcarske na Mondijalu u Rusiji, koji je reprezenta­ciju Srbije odvojio od plasmana u drugi krug, i dalje boli navijače „orlova“, a slična glupost je mogla da se dogodi i u petak uveče. Imali su igrači selektora Mladena Krstajića vođstvo od 1:0 na gostovanju u Litvaniji u okviru prvog kola Lige nacija, a onda su stali. Ponovo je nestalo koncentrac­ije, uvukla se panika u poslednju liniju tima i samo pukom srećom nije primljen pogodak, čega je svestan i Darko Kovačević, direktor Fudbalskog saveza Srbije.

- Litvanci su u finišu imali dve-tri kontre, gotovo isto kao što nam se na Mondijalu u Rusiji dogodilo na meču protiv Švajcarske, kad su posle naših kornera imali dva zicera za gol. Ipak, bili smo bolji i trebalo je da pobedimo barem 3:0 istakao je Kovačević.

Kad je već pomenut Mondijal u Rusiji, direktor nacionalno­g tima je naglasio da selektor Mladen Krstajić stvara selekciju na duže staze i da ne bi trebalo da se brine o budućnosti nacionalno­g tima.

- Ovo je mlad tim, u kojem ima tek nekoliko iskusnijih igrača i moramo da nastavimo s pobedama i u narednom periodu ćemo imati dobru reprezenta­ciju - rekao je Kovačević.

Ukoliko „orlovi“žele da sutra uveče na stadionu Partizana (20.45) savladaju Rumuniju, moraće da odigraju mnogo bolje nego pre dve večeri u Viljnusu, a Kovačević smatra da Srbija to može.

- Mnogo je bitno za svakog igrača što smo počeli pobedom, a isto tako je bitno i da se s trijumfima nastavi. Potrebno je da popravimo taktičke stvari i biće sve uredu. I kao igrač uvek sam bio optimista i verujem da protiv Rumunije možemo da postignemo dobar rezultat - kaže Kovačević.

 ??  ?? Niko ne želi da se seća tog meča: Duel Srbije i Švajcarske na Mondijalu
Niko ne želi da se seća tog meča: Duel Srbije i Švajcarske na Mondijalu
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia