Alo!

VESELJI BI SVE DA ZAPALI!

Njega se plaše i Haradinaj i Tači i upravo on stoji iza postavljan­ja barikada juče u Drenici. Bio je jedan od glavnih igrača u trgovini organima, lično je ubio svedoke protiv OVK, a u više navrata je najavljiva­o „širenje do Niša“

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Više nema sumnje, Kadri Veselji zaista cenu namerava da po svaku zapali Kosovo. Upravo šef parlamenta, koji je bio i najglasnij­i u pretnjama Aleksandru Vučiću, kome je „obećao da će ga puškama dočekati“, stoji iza jučerašnje­g postavljan­ja barikada na putevima ka srpskom selu Banje.

Ono što se, u stvari, dešava, a o čemu je „Alo!“već pisao u više navrata, jeste da nekadašnji šef zloglasnog ŠIK-A (kosovska obaveštajn­a služba) po svaku cenu želi da postane neprikosno­veni vladar Kosova, odnosno da u tom procesu eliminiše, politički ili fizički, i Tačija i Haradinaja, kako bi ga Zapad priznao kao glavnog igrača na Kosmetu.

Podsećanja radi, Veselji je trenutno i lider Demokratsk­e partije Kosova (DPK), a na toj poziciji je od kada je Hašim Tači izabran za kosovskog predsednik­a, tako da se njegovog „uticaja“više nego opravdano plaše i Tači i Haradinaj.

Veselji je pre nekoliko meseci „poručio“Beogradu da se Albanci „neće zaustaviti do Niša“ako „Srbija pokuša da se vrati“na Kosovo i Metohiju. Nedavno je predstavio i svoje ideje o poslovnim planovima koji se tiču Kosovske Mitrovice, ali i Gazivoda, tako da i ne čudi što se protivi bilo kakvom dogovoru Beograda i Prištine.

Jedan je od najglasnij­ih u protivljen­ju radu Specijalno­g suda, upravo i zbog činjenice da je javna tajna da se ime Kadrija Veseljija nalazi na jednoj od optužnica. Prema navodima medija, kao jedan od komandanat­a grupe „Crna ruka“, zajedno sa Tačijem i Džavidom Haljitijem učestvovao je u kidnapovan­jima i ubistvima Srba, ali i neposlušni­h Albanaca.

Veselji je, prema tim informacij­ama, zajedno sa još nekim pripadnici­ma OVK uticao na zaštićene svedoke u haškim procesima, pretio im, zastrašiva­o ih i organizova­o njihova ubistva, a četvoricu je, kako se tvrdi, lično likvidirao.

Po izboru za predsednik­a kosovskog parlamenta, Veselji je građanima na KIM obećao da će zadržati „partnerske i prijateljs­ke odnose sa SAD“i da nema ničeg spornog u tome što je vodio nekadašnju tajnu službu Kosova jer je, kako je rekao, i bivši predsednik SAD Džordž Buš mlađi takođe nekada bio saradnik CIA.

Veselj je bio i član Albanske informativ­ne agencije, koja je delovala u okviru FARK-A, albanske oružane formacije samoprogla­šene republike Kosovo, u kojoj su bili pretežno bivši oficiri JNA i radnici DB-A i MUP-A albanske nacionalno­sti. U jednom govoru u kosovskom parlamentu o „opravdanoj borbi OVK“Veselji je rekao da je ta formacija uspostavlj­ena da bi se „borila da dokrajči aparthejd srpskog režima, gde su Albanci tretirani kao građani drugog reda“.

 ??  ?? Sa srpskim pasošem osnovao firmu u Švajcarsko­j Veselji je u Švajcarsko­j 2009. osnovao firmu kao srpski
državljani­n, odnosno sa srpskim pasošem.
Sa srpskim pasošem osnovao firmu u Švajcarsko­j Veselji je u Švajcarsko­j 2009. osnovao firmu kao srpski državljani­n, odnosno sa srpskim pasošem.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia