Alo!

U ITALIJI I BUGARSKOJ POČINJE SP ZA ODBOJKAŠE (9-30. SEPTEMBAR) Svaka medalja će biti premija!

Srbija se nalazi u teškoj grupi sa SAD i Rusijom, selekcijam­a koje pretenduju na titulu. GRBIĆ: Nije loše što nam je grupa ovako jaka

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Ajmo, ajde, po medalju! Nije bitno koja je, srebro i bronza će sijati kao zlato. Reprezenta­cija Srbije je u Bariju, gde će naredne tri nedelje učestvovat­i na Svetskom prvenstvu u odbojci (9-30. septembar), koje se, osim u Italiji, igra i u Bugarskoj.

Iako se naši od danas nalaze na „čizmi“, prvi meč igraće tek u sredu, 12. septembra, protiv Sjedinjeni­h Američkih Država (20.30). Sa nama u grupi C su još i Kamerun, Tunis, Rusija i Australija.

Aleksandar Atanasijev­ić, jedan od naših najboljih igrača, svestan je da najveća pretnja dolazi od Rusije i Amerike, ali ne treba potceniti ni Australija­nce, dok su Kamerun i Tunis autsajderi i, kako stvari stoje, za te ekipe će biti uspeh ako uzmu i set nekoj od ozbiljniji­h ekipa.

- Ako iko može da se s pravom nada osvajanju zlata, to su Rusi i Amerikanci. Mi smo favoriti iz prikrajka, ali moramo da budemo svesni da je ovaj turnir izuzetno, izuzetno jak - rekao je

Atanasijev­ić.

Logično, iz prve grupe, u kojoj je Srbija, cilj je preneti što više bodova u narednu fazu kako bismo mogli da konkurišem­o za ostanak na turniru, kasnije i borbu za medalju.

- Veći broj bodova bi nam olakšao borbu za medalju. Imaćemo dosta mečeva na turniru. Ne želim da obećavam ništa, ali navijači, znajte da će ekipa ostaviti srce na terenu - poručuje Atanasijev­ić.

Selektor Nikola Grbić takođe ima slično mišljenje.

- Prvi protivnik su SAD, idu na najviši plasman i sigurno će se boriti do same završnice. Imamo tešku grupu, ali to ponekad i nije loše jer možemo da ih izbegnemo do završnice, a i kroz te jake utakmice bolje se pripremiš za finalnu fazu. Ovo prvenstvo je veoma dugačko i imaćemo vremena da podignemo formu i budemo najbolji kada to bude bilo najpotrebn­ije rekao je Grbić.

 ??  ?? Vrebamo tron iz prikrajka: Atanasijev­ić
Vrebamo tron iz prikrajka: Atanasijev­ić
 ??  ?? Nikola Grbić
Nikola Grbić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia