Alo!

Rumuni, džabe vam statistika

Rival sedam godina nije izgubio drugi meč u nekom takmičenju, što mu je najveći adut u susretu sa Srbijom

- Piše: K. RADULOVIĆ konstantin.radulovic@alo.rs

Prvi put od eliminacij­e s Mondijala i svih ružnih stvari koje su se događale unutar i oko tima, reprezenta­cija Srbije će večeras (20.45) igrati pred svojim navijačima. Pobeda nad Litvanijom u 1. meču Lige nacija trebalo bi da bude idealna pozivnica za duel sa Rumunijom, ali i sam kapiten Aleksandar Kolarov je pre neki dan priznao da sumnja da će tribine biti pune, dok Miloš Veljković poziva na oprez.

- Rumuni će igrati mnogo ofanzivnij­e nego Litvanci pre nekoliko dana u Vilnjusu, pa i mi moramo da budemo kvalitetni­ji i konkretnij­i. Takmičenje smo započeli pobedom, što je veoma važno i sada treba tako da nastavimo - kaže defanzivac Srbije.

Bez obzira na broj navijača u Humskoj, „orlovi“su favoriti, a u prilog tome ide i činjenica da se reprezenta­tivci Rumunije pred ovaj duel manje uzdaju u svoje kvalitete, a više u statistiku. Konkretnij­e, pozivaju se na podatak da u poslednjih sedam godina nisu izgubili drugi meč u nekom takmičenju, pa veruju da će se ta tradicija nastaviti i danas kako bi se osvetili Srbiji za ubedljiv poraz od 5:0 u baražu za Mondijal u Južnoj Africi 2010. godine.

- Najvažnije je da ne izgubimo danas u Beogradu, ali ja bih voleo da pobedimo. Znamo protiv koga igramo, upoznali smo se s snagom rivala i iskreno se nadam da ćemo uspeti da ostvarimo pozitivan rezultat. Oni će nas napasti, ali mi nismo došli da se branimo - kaže

Nikolae Stanču.

Biće ofanzivnij­i nego Litvanci, moramo da budemo obazrivi

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia