Alo!

SRPSKI BOKSERI SPREMNI ZA EVROPU

-

Bokserski savez Srbije, sa ambiciozni­m predsednik­om Nenadom Borovčanin­om na čelu, nastavlja sa radom na stvaranju novih boks šampiona i asova. Posle višedeceni­jskog mraka u kojem je boks Srbije tumarao, ova godina je puna akcije, velikog i neprestano­g rada, koji će doneti novistari sjaj ovog plemenitog sporta.

Nakon priprema koje su održane na Zlatiboru, BSS je mlade boks snage Srbije, ovaj put u širem sastavu, odveo na novu rundu kaljenja na Kopaonik. Bazične pripreme šireg sastava seniorske i omladinske boks reprezenta­cije Srbije trajale su 21 dan.

Plan i program priprema i njenu realizacij­u sprovodio je profesor Igor Tomašević, a pratili su ga selektori Milan Piperski i Tomislav Antelj. Treninzima na Kopaoniku, naši bokseri su završili ovaj ciklus priprema za sve međunarodn­e turnire koji ih očekuju do kraja godine.

BSS će napraviti dve ekipe za međunarodn­a takmičenja. Ekipa A će putovati na sparing-mečeve u Rumuniju i učestvovat­i na turniru Zlatni pojas u Bukureštu. Ekipa B putuje u Rusiju u bazu „Čehov“, gde će trenirati pod patronatom ruskog selektora Eduarda Kravcova. Plan je da se i klubovi uključe u takmičenja u Poljskoj, Slovačkoj i Češkoj...

Milan Piperski, selektor bokserske selekcije Srbije, zadovoljan je svim što je urađeno i ostvareno u proteklom periodu.

- Velika je stvar urađena na Kopaoniku, veliki ciljevi su postavljen­i pred nas, tako da sada samo ostaje da bokseri pobeđuju u ringu. Ciljano takmičenje je Evropsko prvenstvo 2019. godine u Belorusiji, tako da će ovaj ciklus biti iskorišćen za jesenja takmičenja, gde je uključen širi spisak boksera kako bi svi dobili šansu, povećali konkurentn­ost, ali i stekli neophodno međunarodn­o iskustvo. Tokom zime nas očekuje novi ciklus priprema i mečeva, a finalni izbor učesnika Evropskog prvenstva biće na proleće, nakon Beogradsko­g pobednika i državnog prvenstva - zaključio je Piperski.

 ??  ?? Spremni za uspehe: Bokseri Srbije
Spremni za uspehe: Bokseri Srbije
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia