Alo!

Pantović: Zvezda će premašiti prihod od 20 miliona evra!

-

U Crvenoj zvezdi zadovoljno trljaju ruke nakon plasmana u Ligu šampiona. Kako i ne bi, u kasu kluba iz Ljutice Bogdana sliće se preko 20 miliona evra.

- Novac od UEFA stiže sredinom septembra i u januaru, a onda i u maju market pul... Ako se gleda ukupan prihod, bio je onaj osnovni, koji je 14.500.000 evra, onda smo imali sreću da nismo najlošije plasiran tim po koeficijen­tu u grupnoj fazi, već je to AEK, što znači da smo umesto 1.108.000 dobili 2.216.000 evra. Tu je i faktor ulaznica i marketing pula (više od 750.000 evra), tako da sigurno premašujem­o prihod od 20.000.000 evra. Gubitak je preko 800.000 evra neto prema nekim procenama kolike bi bile cene karata za Salcburg u Beogradu - rekao je Pantović za sajt Zvezde.

Dodaje da u klubu nisu mnogo većali o visini karata za tri utakmice u Ligi šampiona.

- Očekujemo oko 3.000.000 evra neto zaradu od karata. UEFA ima pravo na 700 ulaznica i to nas onemogućav­a da raspolažem­o kartama za VIP galeriju, inače bi zarada bila i veća. Upravo zato ovih dana, između ostalog, i rekonstrui­šemo delove stadiona. Mnogo je velika razlika između igranja u Ligi šampiona i Ligi Evrope.

Za kraj se dotakao i teme budžeta Crvene zvezde, pošto se govori o sumi od 20 miliona evra.

- Nije daleko od istine. Budžet varira od toga da li ekipa igra Ligu šampiona ili Ligu Evrope, jer su bonusi igračima i stručnom štabu sastavni deo budžeta u datoj sezoni. Ove godine je tu i bonus za plasman u Ligu šampiona od kompanije „Gasprom“, sa kojom imamo sponzorski ugovor do 2020. godine - završio je Stefan Pantović.

 ??  ?? Zarada od ulaznica
za LŠ tri miliona evra Biće para: Fudbaleri
Zvezde
Zarada od ulaznica za LŠ tri miliona evra Biće para: Fudbaleri Zvezde

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia