Alo!

JA BIH DOŠ’O, AL’ SE BOJIM Tači se uplašio da ga ne uhapse

-

Prpa, bato! Hašim Tači je juče izjavio da bi voleo da poseti Preševo, ali da za to postoje prepreke zbog presude srpskih vlasti.

- Ja bih, uz najbolje želje, voleo da posetim Preševo, Medveđu i Bujanovac. Ali postoje prepreke zbog zatvorskih kazni koje su u odsustvu izrečene meni i mojim saborcima, uključujuć­i i komandanta Adema Jašarija - rekao je Tači u intervjuu agenciji Beta i ocenio da su se institucij­e takozvane republike Kosovo odgovorno ponašale prilikom posete predsednik­a Srbije Aleksandra Vučića. On je istakao da podržava odluku takozvane vlade Kosova od nedelje da se Vučiću, zarad bezbednost­i građana i njega samog, zabrani poseta selu Banje, u opštini Srbica.

Podsetimo, ministar unutrašnji­h poslova Nebojša Stefanović izjavio je juče da će MUP u slučaju posete Hašima Tačija jugu Srbije postupiti po nalogu sudova. On je na pitanje novinara da li će Srbija u slučaju dolaska Tačija postupiti diplomatsk­i ili će on po našim optužnicam­a biti uhapšen, odgovorio da je Srbija zemlja u kojoj postoji vladavina prava.

- Mi imamo naloge naših sudova koji moraju da se poštuju i MUP će postupiti sa nalogom suda. Tu nema šta da se doda rekao je Stefanović u Privrednoj komori Srbije.

Kako su preneli mediji sa juga Srbije, Tači bi trebalo u sredu da poseti

Bujanovac i Preševo, i to ne kao

Hašim Tači, već kao „predsednik Republike

Kosovo”. „Preševo jone“je objavio da bi u tu posetu Tači trebalo da dođe sa evropskim komesarom Johanesom Hanom.

Zvanični Brisel je, međutim, demantovao da će evropski komesar

Han u sredu biti u Preševu i precizirao da će on tog dana boraviti u

Strazburu. J. M.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia