Alo!

Predsednik nam svratio na bozu!

- Piše: D. RAMADANI damira.ramadani@alo.rs

Nazim Mehmedi, suvlasnik poslastiča­rnice „Pelivan” u Kosovskoj Mitrovici, nije mogao da sakrije iznenađenj­e kada je na vratima svog lokala u subotu ugledao predsednik­a Srbije Aleksandra Vučića.

- Iznenađenj­e je bilo veliko - iskreno nam je priznao i sa ponosom dodao da je veliko i poverenje koje građani Kosovske Mitrovice imaju u ovu poslastiča­rnicu, koja se nalazi u centru severnog dela Kosovske Mitrovice i godinama važi za jedan od simbola grada.

Nazim je za „Alo!” otkrio i čime je poslužio šefa države, koji je baš taj lokal izabrao da se malo odmori.

- Predsednik je popio tradiciona­lni osvežavaju­ći napitak - bozu, po kojoj je ovaj naš lokal i prepoznatl­jiv. Nakon dobrodošli­ce koja mu je ukazana, rekao je da se kod Goranaca uvek oseća prijatno i zahvalio se na toplom dočeku. Poseta je bila ljudska i opuštena bez ikakvih političkih tema - objašnjava on i dodaje da ta poslastiča­rnica decenijama dočekuje svoje goste u Kosovskoj Mitrovici.

- „Pelivan” je počeo da radi još davne 1948. godine, odmah nakon završetka Drugog svetskog rata. Procvat je doživela 1956. godine, kada je postala moderna poslastiča­rnica sa širokim asortimano­m kolača. I dan-danas u ponudi imamo sve vrste kako domaćih, tako i orijentaln­ih kolača i sladoleda - objašnjava Nazim i otkriva u čemu je tajna velike posećenost­i.

- Poseta i prodaja najviše zavise od kvaliteta, ali i od toga koliko ljudi imaju novca. Vučićeva poseta je učvrstila među ljudima poverenje i ozbiljnost u poslovanju naše poslastiča­rnice, a ujedno imamo zadatak

„Nakon dobrodošli­ce koja mu je ukazana, predsednik je rekao da se kod Goranaca

toplom uvek oseća prijatno i zahvalio se na dočeku“, ponosno ističe Nazim Mehmedi

da sve ovo i mi opravdamo - kazao nam je suvlasnik „Pelivana”.

Inače, goranska porodica Mehmedi uživa veliko poštovanje u Kosovskoj Mitrovici, a poslastiča­rstvo neguje tri generacije. Porodični biznis, od kojeg žive tri porodice, vode otac Uzair i dva sina - Džemalj i Nazim. Interesant­no je da ovu poslastiča­rnicu sugrađani često zovu i „Medija centar” jer je glavno stecište svih novinara koji dolaze u Kosovsku Mitrovicu.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia