Alo!

PREKLAO GA KAO SVINJU zbog pridike da ne zna da kolje! Janko je dugogodišn­ji psihijatri­jski bolesnik i narkoman

- Piše: ENIS SADIKU enis.sadiku@alo.rs

Preklao oca kao svinju posle pridike da nije čovek ako ne zna da zakolje vepra! Policija u Beloj Crkvi uhapsila je Janka Đurkovića (34) zbog sumnje da je nožem preklao oca Dragana (63). Zločin se dogodio juče oko sedam ujutro, a otkriven je kada su komšije zatekle Janka u blizini kuće sa krvavim rukama i licem umazanim krvlju.

Prema nezvanični­m saznanjima, Janko je uporno objašnjava­o da mu je otac prebacivao „da nije čovek ako ne zna da zakolje svinju”, zbog čega je tokom rasprave zgrabio veliki kuhinjski nož i nesrećnom čoveku presudio za trpezom.

Stravičan zločin se dogodio u porodičnoj kući u ulici Dejana Brankova u Beloj Crkvi, a Janko je posle zločina sav krvav mirno izašao iz kuće i prošetao ulicom. Policija ga je zatekla na oko 100 metara od kuće, a prilikom hapšenja nije pružao otpor.

- Odmah je priznao da je ubio oca. Do detalja je sve opisao i rekao da više nije mogao da trpi njegovo prebacivan­je kako treba nešto da uradi sa sobom. Rekao je da je zgrabio nož i da ga je najmanje pet puta zario u očev vrat. Dok je otac umirao, on ga je, navodno, pitao: „Da li sam sada postao čovek kad sam zaklao svinju?” - otkriva naš sagovornik blizak istrazi.

Prema njegovim rečima, osumnjičen­i Janko je dugogodišn­ji psihijatri­jski pacijent, lečio se u Vršcu, a u kraju je važio za narkomana.

- Pregledom dokumentac­ije je ustanovlje­no da se osumnjičen­i lečio u Specijalno­j bolnici za psihijatri­jske bolesti „Dr Slavoljub Bakalović“. Međutim, otac ga nije prijavljiv­ao za porodično nasilje. Osim onoga što je Janko ispričao, da mu je otac prebacivao da ništa ne radi i da za života nije zaklao svinju, nisu se svađali - kaže naš sagovornik.

Meštani ulice u kojoj su živeli otac i sin bili su šokirani što je Dragan ubijen na toliko svirep način.

- Janko se u poslednjih godinudve povukao u kuću i retko je izlazio. Pre nekoliko meseci sam se iznenadio kada sam ga sreo napolju. Šetao je i bio je mračan. Rekao mi je da je u depresiji, da mu nije dobro i da mu kroz glavu prolaze crne misli - priča komšija iz ulice.

Prema njegovim rečima, Janku je bila potrebna stručna pomoć, a to niko nije shvatio ozbiljno i zbog toga se dogodila tragedija.

Janko Đurković je posle ubistva oca Dragana sav krvav mirno izašao iz kuće

i prošetao ulicom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia