Alo!

MONSTRUM: SAMO SAM SE MALO IGRAO SA ČIKA ŽIVOM

Odveo ga 300 metara od njegove kuće, pa ga vezao za drvo i ostavio da umre

-

- Samo sam se malo igrao sa čika Živom! Nisam imao nameru da ga ubijem. Voleo sam da ga zadirkujem, jer je on bio lud - tim rečima se Vekoslav K. (14) iz Sremskih Karlovaca branio juče na saslušanju kod sudije za maloletnik­e Višeg Suda u Novom Sadu.

Vekoslav je uhapšen u ponedeljak zbog sumnje da je Živoslava Miletića (64) 31. avgusta vezao za drvo u bagremaru kod Sremskih Karlovaca i ostavio ga da umre, zbog čega mu je posle saslušanja određen pritvor do 30 dana.

Kako saznajemo, Vekoslav je kod sudije za maloletnik­e ispričao do detalja šta je prethodilo brutalnom zločinu.

- Tog dana sam ga video kako u blizini njegove kuće čupa korov. Bilo mi je bilo dosadno, pa sam rešio da se s njim malo poigram. Pozvao sam ga u bagremar. Rekao sam mu da sedne pored jednog drveta, što je on odmah i uradio. Imao je u džepu neki kanap od najlona i pertlu u čizmi, koje je uvek nosio. Vezao sam mu gornji deo i noge i otišao. Mislio sam da će se sam odvezati - ispričao je maloletnik na saslušanju.

Prema nezvanični­m saznanjima, sud je zatražio i psihijatri­jsko veštačenje maloletnik­a. Istragom će biti obuhvaćeni i njegovi roditelji, jer on ne podleže krivičnoj odgovornos­ti. On se nije obazirao kada su na društvenim mrežama počeli da dele slike nestalog čoveka.

Meštani Sremskih Karlovaca kažu da je Živa imao psihičkih problema, ali i dušu deteta.

- Pre oko mesec dana sam sreo Živu i pitao ga otkud mu rane na glavi. Rekao mi je da ga je Vekoslav pogodio kamenom. Na moje pitanje: „Što ga ne otreseš, stariji si

i jači“, samo je slegao ramenima i dodao: „Nisam ja takav!” Živa se radovao kao dete kada bi mu neko kupio sladoled! To mu je bila opsesija. Mi smo pokušavali da mi pomognemo, ali nismo uspeli priča jedan meštanin.

Prema njegovim rečima, Živa je živeo sa majkom u trošnoj kući od socijalne pomoći i nekoliko koza koje su gajili. E. Sadiku

 ??  ?? Žrtva: Živoslav Miletć
Žrtva: Živoslav Miletć
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia