Alo!

Ležala u krvi satima, muve su bile po njoj

-

Miladija Kočović (77) iz planinskog sela

Goševo, koja je

7. septembra pogođena iz puške u leđa, a potom iz pištolja overena u glavu, satima je ležala u krvi, a muve su bile počele da se skupljaju po njoj kada je nađena. Leš su zatekli muž i sin i odmah posle toga su shvatili da im je kuća opljačkana, a da je Miladija surovo ubijena.

- Otac mi je rekao da se majka saplela i pala i da joj je glava krvava. Nismo ni pomislili da je ubijena sve dok nismo videli da smo pokradeni. Učinio sam sve što sam mogao da je oživim, ali nisam uspeo. Kasnije su nam rekli da je satima ležala mrtva ispred brvnare. Ubili su mi majku ni krivu ni dužnu. Nikom se mi nismo zamerili, pomagali smo ljudima koliko smo mogli. Nemamo neprijatel­ja - kaže za „Alo!” Miladijin sin Radan Kočović iz planinskog sela Goševo, udaljenog oko 40 kilometara od Sjenice. Do tog sela se teško stiže. Put je nasut makadamom i zemljom. Kako saznajemo u novopazars­koj policiji, ubica je najverovat­nije pobegao prema Crnoj Gori, koja je od Goševa udaljena svega četiri kilometra. - Ubica je, osim novca, odneo i pištolj i pušku. Posle ubistva je uklonio čaure - kaže naš izvor iz novopazars­ke policije.

Miladijin suprug Isidor kaže da je lopov ukrao šta je našao i da mu je još i ženu ubio!

- Jadan ja! Video sam je da leži na stomaku, noge su joj bile do ivice katuna. Kada sam prišao, video sam krvavu glavu moje Miladije. Zvao sam rođaka i sina, koji su brzo došli. Uneli smo je u kuću i tada smo videli da je ubijena. Drugi katun je bio ispreturan - kaže suprug Isidor, koji je pronašao suprugu.

Iako je ubijena sa dva hica, komšija je čuo samo jedan, i to najverovat­nije onaj koji je ispaljen iz puške.

Telo je odneto na obdukciju i tada je postalo jasno da je u staricu pucano iz dva oružja, puške i pištolja, koji su bili u legalnom posedu porodice Kočović. Policija je nekoliko osoba podvrgla poligrafsk­om testiranju, ali se ispostavil­o da one nisu umešane u zločin koji je uneo strah u kosti meštanima širom Pešterske visoravni. B. A.

 ??  ?? Ubijena pored katuna u selu
Goševo
Ubijena pored katuna u selu Goševo
 ??  ?? Miladija Kočević
Miladija Kočević
 ??  ??
 ??  ?? Sin Radan
Sin Radan
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia