Alo!

KUTAK ZA SREĆNIJE DETINJSTVO

ALO! I „MILENIJUM TIM“SAVETUJU KAKO DA SA MALO NOVCA UREDITE SOBU ZA DETE U 10 KORAKA Sređivanje dečje sobe je zahtevan zadatak za svakog roditelja, a kreativnos­t, prostor ključni su faktori za dobar rezultat i novac

- Piše: EKIPA ALO!

Uređivanje dečje sobe može biti zabavan projekat, koji možete započeti upravo sa svojom decom, a dobar plan i kreativnos­t mogu uštedeti i vreme i novac. Sve što vam je za početak potrebno jeste da odaberete temu dečje sobe, da se fokusirate na sve elemente koji će doprineti realizacij­i vašeg projekta i da počnete sa radom. Sređivanje dečje sobe je, složiće se svi roditelje, izazov, ali i uživanje, jer je reč o stvaranju prostora koji će biti podsticaja­n, maštovit i prijatan za dete.

Prema mišljenju stručnjaka iz „Milenijum tima“, vrlo je važno uključiti decu u uređenje njihove sobe.

- Kada se radi o odabiru boja, stila nameštaja, kao i detalja (u obliku nalepnica omiljenih heroja i slično), poslušajte svoje dete ili prihvatite bar deo njegovih predloga. Ne zaboravite, mališani kreiraju prostor prema svojim potrebama. Dečje sobe mogu biti uređene tematski, zavisno od sklonosti vašeg deteta. Za mlade sportiste uredite sobu u sportskom stilu, za ljubitelje crtaća sa omiljenim likovima, koji se pojavljuju u obliku printa na nameštaju ili tapetama. Važno je da budite maštoviti i kreativni, a u svemu tome neka vas navode vaša deca - savetuje „Milenijum tim“i dodaje:

- Prilikom uređivanja odvojite deo sobe koji će mališani kreirati prema svojim trenutnim željama ili raspoložen­jima. To je kutak s panoom ili pločom po kojima mogu da pišu, crtaju, računaju ili da okače svoje likovne i literarne radove. Omogućite im izlaganje umetničkih radova u svakom trenutku kada požele da ih pokažu svim ukućanima.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia