Alo!

RECEPT ZA POBEDU Ovsena kaša i ceđeni sokovi!

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Noletovo omiljeno mesto u Velikoj jabuci je restoran „Đus pres“, gde

svraća skoro svakog dana

Sad više niko ne postavlja pitanje šta Novak Đoković jede ili pije. Trofeji su ponovo tu, Noletov jelovnik je manje bitan (mada nikad i nije trebalo da bude važan), ali evo „tajne“čime se naš najbolji teniser hrani kada ode u Njujork.

Đoković je za „Forbs“otkrio da je veliki ljubitelj ceđenih sokova, a omiljeno mesto mu je lanac restorana „Đus pres“.

- Poznajem vlasnika, sjajan je dasa i bivši sportista. Njihov zeleni ceđeni sok mi daje mnogo energije, izdržljivi­ji sam. Sokove kombinujem sa njihovim ovsenim kašama. Kad sam u Njujorku, dolazim svaki drugi dan u restoran, ponekad i svaki dan - otkrio je Đoković.

Osnivač „Đus presa“je Markus Antebi. Nikada nije krio da je bio navučen na drogu, alkohol i beli šećer, ali se izvukao iz kandži poroka. Sada vodi kompaniju koja proizvodi organsku hranu i sveže ceđene sokove, a redovni gosti su mu, osim Đokovića, Karli Kros, poznata američka manekenka, i Jelena Nouora, poznatija kao Điđi Hadid, takođe američka topmaneken­ka.

- Prestajem da jedem posle zalaska sunca, što je, recimo, oko 18 časova zimi, odnosno nešto kasnije leti. Moje fizičke sposobnost­i su pojačane. Ne radi se o gubitku težine toliko, iako ne smete preterivat­i - rekao je Markus, koji je toliko razvio posao da sada ima 70 lokala u kojima prodaje sve što je organskog porekla.

Za razliku od Novaka, Rafael Nadal ne bira mnogo kada je reč o jelu.

- Uh, teško je reći da volim jedno mesto. Obožavam japansku, grčku, pa i italijansk­u kuhinju. Dolazim sa ostrva (Majorka), pa jedem i dosta ribe. Tamo imamo dva restorana sa morskim plodovima, a posebno izdvajam „Milos“, koji dosta ribe vadi iz Mediterana - rekao je Rafa.

Kevin Aderson, finalista Vimbldona, kaže da voli „Roust kičen“(lanac restorana u SAD).

- Možda ih ima svuda, ali sam ih samo video u Njujorku. Jeo sam tamo prošle godine, tako da imam dobar razloga da se vratim na to mesto. Forsiraju modernu, zdravu ishranu, sa vrhunski pripremlje­nim jelima. Dobro pazim šta jedem. Dakle, mora biti zdravo, ukusno i možda čak i brzo spremljeno - rekao je južnoafrič­ki teniser.

 ??  ?? Antebi i Karš
Antebi i Karš
 ??  ??
 ??  ?? Novak i Majkl Karš, direktor „Đus presa“
Snaga leži u sokovima: Novak Đoković
Novak i Majkl Karš, direktor „Đus presa“ Snaga leži u sokovima: Novak Đoković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia