Alo!

AMERIKANCI, NE BOJIMO VAS SE!

-

Najbolji odbojkaši Srbije danas (20,30, SK1) počinju takmičenje na Svetskom prvenstvu, koje se igra u Italiji i Bugarskoj. Protivnik je favorizova­na selekcija Sjedinjeni­h Američkih Država, jedan od pretendena­ta na najviši plasman.

Znaju u našem taboru da će biti pakleno teško protiv Amera, ali nemaju čega da se boje.

- Priznajem, potajno očekujemo mnogo, jer smo i mi kvalitetna ekipa. Prošle godine smo bili treći u Evropi, a malo je nedostajal­o da se plasiramo u finale. Izmakla nam je pobeda nad Nemačkom u polufinalu. Jedni smo od favorita za osvajanje šampionata, ali će turnir biti veoma zanimljiv jer ima mnogo kvalitetni­h timova - rekao je Uroš Kovačević.

Nije ovo prvi put da Srbiju čekaju veliki izazovi.

- Bilo je teško i prethodnih godina. Šest-sedam ekipa mogu da osvoje šampionat. Gledaćemo da doguramo što dalje, da osvojimo medalju. Cilj je zlato, međutim, ne bih želeo da obećavam bilo šta. Hajde da ostanemo na zemlji, da budemo čvrsti, jaki, pa da vidimo šta će biti - rekao je Kovačević.

Srbija je u grupi sa SAD, Rusijom, Tunisom,

Kamerunom

i Australijo­m.

- Maksimalno smo motivisani, s obzirom na to da dolazimo na jedno od najvećih takmičenja kao što je Svetsko prvenstvo, u zemlji odbojke kao što je Italija. Mnogi od nas igraju ovde, tako da ćemo biti na domaćem terenu. Atanasijev­ić i ja smo u Bariju osvojili kup sa Peruđom, nadam se da će nam ovaj grad i ova hala opet doneti sreću - rekao je bloker Marko Podraščani­n.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia