Alo!

Maradona: Nisam došao u Meksiko da bih se drogirao!

- Piše: M. JANKOVIĆ sport@alo.rs

Kakva žurka u Kuljakanu! Na tribinama navijači, trubači, obični smrtnici... Na terenu božanstvo... Dijego Armando Maradona je zvanično preuzeo mesto trenera meksičkog drugoligaš­a Dorados de Sinaloe, tima koji se muči u šampionatu i koji zauzima 13. mesto u tom takmičenju.

Legendarni fudbaler, koji je u julu potpisao trogodišnj­i ugovor sa beloruskim timom Dinamo Brest, odlučio je da se vrati trenerskom poslu, i to u Meksiku. I naravno da je izazvao euforiju. Njegovom prvom obraćanju medijima prisustvov­alo je više od 200 novinara.

- Bio sam bolestan 14 godina. Mnogi su mislili da me je droga pojela i da sam izgubio bitku. Činjenica je da sam imao probleme, padao sam, jeo sam sam sebe. Svaki korak koji sam pravio bio je unazad. Sada želim da ponovo vidim sunce, da uveče legnem u krevet i da spavam. Ranije nisam znao ni šta je jastuk, ni šta je krevet. Fudbal je korak unapred - objasnio je Maradona.

Priča da je Maradona stigao u taj klub zbog toga što je region Sinaloa poznat po jakom narko-kartelu razbesnela je čuvenog „gaučosa“.

- Nisam ovde došao na odmor. Tu sam da bih pomogao klubu, navijači su uz nas, ljudi nas podržavaju... Moj cilj je da prvo napravimo pravu atmosferu i da počnemo da ostvarujem­o pobede. Druga stvar, bilo mi je potrebno da budem blizu porodice. Sada nisam toliko udaljen od nje i ne moram da putujem 24 sata da bih video najmilije.

Dijego je objasnio i da je imao dve ponude da postane selektor.

- Predsednik Venecuele Nikolas Maduro posao mi je nudio. Isto je bilo i sa prvim čovekom Bolivije Evom Moralesom. Doći će vreme i da prihvatim neku od tih ponuda pošto me oni zaista žele na toj poziciji. Ali sada želim da uradim nešto dobro sa novim klubom - zaključio je Maradona.

 ??  ?? Majstor za atmosferu: Maradona je igračima naredio
da pozdrave navijače „Bio sam bolestan 14 godina. Svi su mislili da sam izgubio bitku, a sada ću im dokazati da
sam ponovo rođen čovek“
Majstor za atmosferu: Maradona je igračima naredio da pozdrave navijače „Bio sam bolestan 14 godina. Svi su mislili da sam izgubio bitku, a sada ću im dokazati da sam ponovo rođen čovek“

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia