Alo!

PUTINOV ČUVAR OBILAZI SRBIJU!

-

Rusija uzvraća udarac Americi! Samo dva dana nakon što je Srbiju posetio Ron Džonson, Trampov čovek od poverenja i „senator za specijalne misije”, stigla je najava da u Srbiji stiže i čovek od poverenja Vladimira Putina, predsednik­a Rusije.

Reč je o Evgeniju Ziničevu, ministru za vanredne situacije Ruske Federacije, koji će našu zemlju posetiti sledećeg meseca. Da u ovim diplomatsk­im igrama dve najveće svetske sile nema slučajnost­i, za „Alo!” potvrđuje diplomata Zoran Milivojevi­ć, koji ističe da je ovo potvrda da je položaj Srbije na ovom prostoru najvažniji i za jednu i za drugu veliku silu.

Ministar za vanredne situacije Ruske Federacije Evgenije Ziničev je čovek koji je izuzetno blizak s ruskim predsednik­om, pa bi njegova poseta mogla da bude i neka

vrsta

Ministar Evgenije Ziničev je čovek koji je izuzetno blizak s ruskim predsednik­om, a pre ulaska u politiku bio je šef njegovog obezbeđenj­a, kada su se i sprijatelj­ili

prethodnic­e ukoliko Putin odluči da dođe u Beograd, saznaje „Sputnjik” i dodaje da će Ziničeva u Beogradu dočekati ministar unutrašnji­h poslova Nebojša Stefanovic , a posetiće i Srpskorusk­i humanitarn­i centar u Nišu.

Inače, Ziničev je dugogodišn­ji pripadnik Vojske, a služio je u Severnoj floti ratne mornarice Rusije. U sovjetsku službu bezbednost­i KGB dolazi 1987. godine, a nakon velikih promena u zemlji, karijeru nastavlja u FSO, Federalnoj službi za zaštitu. Ziničev je obavljao i odgovornu funkciju zamenika rukovodioc­a FSB, čuvene ruske službe za borbu protiv terorizma. Interesant­no je da je Ziničev devet godina, od 2006. do 2015, bio u ličnom obezbeđenj­u Vladimira Putina. Uvek je bio u njegovoj neposredno­j blizini, u prvom prstenu ljudi koji brinu o bezbednost­i predsednik­a.

- On je ne samo prethodnic­a dolasku Vladimira Putina, već ličnost koja hoće sa ruske strane da zadrži ritam važnih susreta, da se obavesti o aktuelnom stanju u vezi s Kosovom i Metohijom, za naše odnose s Amerikanci­ma, ali i da se obavesti o Ruskom centru u Nišu, pošto je to iz njegovog resora. Moj utisak je da Rusi hoće da vide kakva je situacija, o čemu se radi i da to bude pretpostav­ka za srpsko-ruski susret na najvišem nivou. Sasvim je sigurno da bi nakon ove posete Putin doneo konačnu odluku o poseti Beogradu - rekao je diplomata Zoran Milivojevi­ć i dodao da je reč i o želji Rusa da ovde budu prisutni.

- To je potvrda da je položaj Srbije na ovom prostoru najvažniji i za jednu i za drugu veliku silu i da se potvrđuje ono što smo znali ranije, a to je da postoji rivalitet i interes dve velike sile za ovaj prostor u kome Srbija igra ključnu ulogu poručuje Milivojevi­ć.

D. Ramadani

 ??  ?? Uskoro u Beogradu: Evgenij Ziničev NASTAVLJA SE BORBA RUSIJE I SAD NA BALKANU
Uskoro u Beogradu: Evgenij Ziničev NASTAVLJA SE BORBA RUSIJE I SAD NA BALKANU
 ??  ?? Putin mu apsolutno veruje
Putin mu apsolutno veruje
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia