Alo!

Na kostima partizana „P. S.“promoviše modu

-

Srpska kompanija „P. S. Fashion“za novu kolekciju snimila je modni editorijal u Spomen-kompleksu Kadinjača, podignutom u čast partizansk­ih boraca ubijenih u Drugom svetskom ratu.

Srpska kompanija „P. S. Fashion“počela je promociju svoje jesene kolekcije, koju nose modeli fotografis­ani u Spomen-kompleksu Kadinjača kod Užica.

Kompleks je podignut u znak sećanja na pale partizane i pripadnike Radničkog bataljona koji su bili ubijeni u borbi sa nemačkim snagama tokom bitke na Kadinjači, koja se odigrala 29. novembra 1941. godine.

- Kreirali smo novu kolekciju, na vama je da kreirate nove jesenje uspomene - piše na Instagram profilu te modne kuće.

I dok modna kuća promoviše na Kadinjači nove trendove, srpski antifašist­i, porodice poginulih i zvaničnici Srbije svake godine postavljan­jem venaca na Kadinjači obeležavaj­u godišnjicu bitke, uz službu Srpske pravoslavn­e crkve.

Odluka „P. S. Fashion“da promoviše svoj brend sa fotografij­ama snimljenim u ovom kompleksu izazvala je kritičke reakcije.

- Je l’ postoji nešto sveto u ovoj zemlji? - napisao je jedan korisnik Instagrama.

Odgovaraju­ći na komentar, kompanija piše da nema ničeg pogrešnog u promovisan­ju njenog brenda u kompleksu Kadinjača.

- Uz prethodnu dozvolu Turističke organizaci­je Užice, fotografis­ali smo modni editorijal na prostoru memorijaln­og kompleksa na Kadinjači. Smatramo da odevne kombinacij­e nisu neprikladn­e - napisali su iz kompanije na Instagramu.

U julu ove godine došlo je do slične situacije kada je australijs­ka kompanija „Valley Eyewear” promovisal­a kolekciju svojih sunčanih naočara na Spomen-obeležju u Jasenovcu, u Hrvatskoj.

Nakon medijskih objava i javnih kritika, kompanija je uklonila sve snimke sa svojih stranica na društvenim mrežama i objavila javno izvinjenje.

 ??  ?? Kosturnice poginulih poslužile su kao
modna pista
Kosturnice poginulih poslužile su kao modna pista
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia