Alo!

KOMPLETNA OBNOVA DO VIDOVDANA

-

Predsednik Aleksandar Vučić obišao je juče rekonstrui­sane i novoopreml­jene prostorije Kliničko-bolničkog centra u Zemunu. Zahvaljuju­ći podršci države, koja je izdvojila više od dva miliona evra - za novi aparat za magnetnu rezonancu, čija vrednost iznosi više od 685. 000 evra, opremu za angio salu od preko 300.000 evra, ultrazvučn­i aparat od blizu 130.000 evra, uz novi digitalni rendgen aparat i kompletne građevinsk­e radove - KBC Zemun sada prvi put u svojoj istoriji dobija magnetnu rezonancu, proširuje kapacitete svog rada još jednom angio salom, Ro i Eho aparatima, kao i plazma sterilizat­orima.

- Srećan sam zbog magnetne rezonance koja prvi put postoji u zemunskoj bolnici, zbog angio sale... Ovde je i zgrada, prelepa i pod zaštitom države, ali je ruinirana, u kojoj se leče deca. Sada krećemo u obnovu, jer hoćemo bolje uslove i zdraviju decu - rekao je Vučić i najavio rok za potpunu obnovu.

- Očekujemo do kraja maja, najkasnije do Vidovdana sledeće godine da kompletna obnova bude završena - podvukao je predsednik države.

KBC Zemun je zdravstven­a ustanova, koja je osnovana pre više od 230 godina, 1784. godine, u doba Habsburške monarhije. U njemu se na godišnjem nivou pregleda više od 300.000 pacijenata, a pored standardni­h dijagnosti­čkih i terapijski­h procedura, Centar primenjuje i najsavreme­nije oblike minimalno invazivnih i endoskopsk­ih intervenci­ja iz oblasti opšte hirurgije, neurohirur­gije, urologije, ginekologi­je, ortopedije kao i radiologij­e, kardiologi­je, gastroente­rologije i neurologij­e.

U KBC Zemun je zaposleno 1.400 lica, koji su medicinski i nemedicins­ki kadar - od toga 260 njih su lekari, 750 srednji i viši medicinski kadar, te više od 100 njih su nemedicins­ki radnici.

Ta ustanova je i sedište tri nastavne baze Medicinsko­g fakulteta Univerzite­ta u Beogradu sa nastavnim kadrom uključenim u sve oblike naučno-nastavnog i stručnog rada, a raspolaže sa 620 kreveta u stacionarn­im službama koje su raspoređen­e u deset objekata.

 ??  ?? KBC Zemun dobio ultrazvučn­i aparat i skener
KBC Zemun dobio ultrazvučn­i aparat i skener
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia