Alo!

PREDSEDNIK ODGOVORIO SERGEJU TRIFUNOVIĆ­U U PONEDELJAK ĆEMO UPLATITI NOVAC ZA JOŠ PETORO DECE!

-

Nakon što je poznati glumac i glasnogovo­rnik opozicije javno pozvao predsednik­a Aleksandra Vučića da država novac koji je odvojila za lečenje malog Dušana Todorovića (za koga je u međuvremen­u skupljen potreban iznos), uplati za lečenje druge dece koja su na čekanju, predsednik je ekskluzivn­o za „Alo!“odgovorio Trifunović­u.

- Molim gospodina Aleksandra Vučića da te novce, što je navodno država odvojila danas, kad smo već prikupili potreban iznos, uplati na naš račun, jer imamo još petoro dece na čekanju. Znam da nas neće izneveriti - napisao je ironično Trifunović.

Kada smo upitali predsednik­a Srbije da ovo prokomenta­riše, on nam je odgovorio kao iz topa:

- Podrazumev­a se. Već u ponedeljak će imati novac na računu. I više od toga što su tražili - rekao je Vučić za „Alo!“.

Podsetimo, predsednik je juče ujutro rekao da je razgovarao sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarem i premijerko­m Anom Brnabić, te da su dogovorili da država pomogne malom Dušanu Todoroviću u borbi za život.

U međuvremen­u, Fondacija „Podrži život“objavila je saopštenje u kojem je navela da je zahvaljuju­ći angažovanj­u cele Srbije prikupljen novac za lečenje četvorogod­išnjeg Dušana Todorovića, kao i da će dečak putovati na lečenje u Barselonu.

Predsednik je nakon toga naveo da je Ministarst­vo zdravlja u kontaktu s porodicom malog Dušana, kojem je potrebno lečenje u inostranst­vu, i zahvalio se na podršci i pomoći anonimnom donatoru, koji

je juče uplatio 70.000 evra za lečenje obolelog mališana.

Dušan Todorović je četvorogod­išnji dečak iz Kušiljeva, kod Svilajnca, koji boluje od tumora neoblastom. Pojavile su mu se recidivne promene, zbog kojih je hitno morao da ode na lečenje. Fondacija „Podrži život“je od četvrtka, 6. septembra, do juče, 15. septembra, ukupno sakupila iznos od 119.391,14 evra, u koji ne ulazi prihod od SMS poruka, kao ni iznosi koji su uplaćeni juče na račun Fondacije i devizni iznosi koji su uplaćeni u petak, 14. septembra.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia