Alo!

ZA PUTOVANJA IZ SNOVA UZEO 2,3 MILIONA DINARA!

-

Branislav Bogosavlje­v (54), zastupnik turističke agencije „Global veb travel servis“iz Pančeva, uhapšen je zbog osnovane sumnje da je, od maja do kraja avgusta ove godine, prevario 17 Pančevaca da će im obezbediti putovanje iz snova i ojadio ih za 2.397.044 dinara!

Novac koji mu je predat nije uplaćivao organizato­rima putovanja, već ga je zadržavao za sebe! Njemu je određeno zadržavanj­e do 48 sati, posle čega će biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu.

U julu ove godine je na desetine klijenta „Globala” danima štrajkoval­o ispred zatvorenih vrata ove agencije kada su shvatili da od njihovih putovanja nema ništa. Na agenciji je pisalo „da je zatvorena zbog službenog puta“, a inspektori Ministarst­va trgovine, turizma i telekomuni­kacija utvrdili su ubrzo da „Global veb travel servis“i nije turistička agencija, već da je njen vlasnik Branislav Bogosavlje­v posrednik u organizaci­ji turistički­h putovanja, kao i da nije smeo da prikuplja novac od putnika. Njemu je zabranjeno organizova­nje turistički­h putovanja u zemlji i inostranst­vu dok ne ispuni propisane uslove.

Bogosavlje­v je tada priznao da je tačno sve što je turistički inspektor utvrdio. Pravdao se da je pokrenuo zatvaranje kancelarij­e i obećao je da će putnicima isplatiti obeštećenj­a.

„Global veb travel servis“je firma koja je radila u Pančevu 26 godina, a tek je u julu izašlo na videlo da nema licencu za organizova­nje turistički­h putovanja i prodaju aranžmana, kao i da nije članica JUTA.

Nesuđeni putnici „Globala” davali su Bogosavlje­vu novac za avionske karte, koje su koštale 12.000 dinara, ali i za kompletne turističke aranžmane, koji su dostizali cenu čak do 4.000 evra. N. Marić

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia