Alo!

TERAO DEČAKA DA GA ORALNO ZADOVOLJI!

-

Stariji muškarac N. G. iz Novog Pazara uhapšen je zbog sumnje da je pokušao da obljubi maloletnik­a (12). Kako saznajemo, muškarac se tereti za krivično delo obljube nad maloletnim licem, za šta je zaprećena kazna od pet do 12 godina zatvora.

- Stariji muškarac je, navodno, primoravao dečaka od 12 godina da ga oralno zadovolji. Nije poznato ko je prijavio muškarca, kojem su nakon toga stavljene lisice na ruke - navodi izvor blizak istrazi.

Uhapšenom je određeno zadržavanj­e do 48 sati i u tom roku biće saslušan kod tužioca i biće podneta krivična prijava. sumnja se da su ti skeleti na tom mestu proveli između 15 i 30 godina. Da bi se tačno utvrdilo koliko vremena su se tela nalazila pod zemljom, kosti su poslate na obdukciju, gde bi trebalo da se utvrdi njihov identitet i način smrti - objašnjava naš sagovornik.

On navodi da je Ferenc nedavno kupio kuću i rešio da je malo adaptira, kada je pronašao delove ljudskih skeleta.

- Čovek je bio zaprepašće­n i šokiran kada je iskopao delove ljudskih kostiju. U neverici je samo ponavljao da je kuću kupio pre oko mesec dana i da se sad kaje zbog toga - objašnjava naš sagovornik.

Kuća, odnosno dvorište, gde su tela pronađena, povremeno je bila utočište beskućnici­ma, a sedam godina je tu funkcionis­ao privatni starački dom. Tada su jamu, odnosno šupu, koristili kao trap i tu držali krompir i druge namirnice, saznali smo u Senti.

Ferenc objašnjava da nije mogao da pretpostav­i šta će pronaći u šupi i da je angažovao čoveka da je očisti od smeća.

- Osetili smo smrad i pomislili smo da je to možda od neke mrtve životinje, ali smo ugledali smo ljudske kosti. Videli smo prvo deo kosti noge i malo kože. Pozvao sam policiju, koja je kasnije našla ljudsku

lobanju i kosti ruke. Sve je bilo u potpuno raspadnuto­m stanju. Na kraju, ispostavil­o se da se ne radio samo o jednom, nego o dva ljudska skeleta - rekao je Ferenc i dodao da je ova kuća desetak godina bila prazna.

Daljom istragom treba da se utvrdi identitet nađenih skeleta, ali i zašto su ta tela tu završila, odnosno da li se radi, kako se sumnja, o nelegalnoj sahrani.

Prema nezvanični­m saznanjima, kod šupe, gde su skeleti pronađeni, bio je nekada Dom za stara lica, kao i staro groblje.

- Da li je reč o nelegalnoj sahrani ili nečem drugom, utvrdiće se tokom istrage. Za sada postoje samo sumnje i indicije koje policija po nalogu tužilaštva proverava, a takođe se čeka i rezultat obdukcije, koja bi trebalo da ukaže kako su ti ljudi preminuli. S obzirom na to da se sumnja da je jedan od leševa u zemlji proveo oko 30 godina, ne isključuje se mogućnost da je s obzirom na tadašnju ekonomsku situaciju, neko iskoristio to mesto da sahrani svog bližnjeg. Ne isključuje ni mogućnost da je to još neko uradio deceniju kasnije. Policija po nalogu tužilaštva češlja papire ustanove za stare koja se nalazila u neposredno­j blizini - rekao je naš sagovornik.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia