Alo!

DODIKA RUŠE GLASOVIMA MUSLIMANA!

Priprema se teren da na dan izbora stotine Bošnjaka iz Tuzle dođu da glasaju u Bijeljinu za kandidate opozicije

- Piše: JELENA ĐONDOVIĆ jelena. djondović@alo.rs

Ne biraju se sredstva da sruše Dodika - na dan izbora opozicija u Republici Srpskoj u dogovoru sa vlastima u Sarajevu dovodi muslimane iz Tuzle da glasaju protiv njega!

Opšti izbori u Republici Srpskoj i BIH, zakazani za 7. oktobar, sve su bliži , atmosfera je uzavrela, ankete pokazuju da kandidati jedni drugima dišu za vratom i bukvalno je bitan svaki glas. Pre nekoliko dana najavljena je radikaliza­cija protesta koji u RS traju mesecima, a koji, iako ih predvodi otac tragično preminulog mladića Davida Dragičević­a, odavno nemaju veze s isterivanj­em pravde. Iza tog haosa koji se sprema stoje moćne zapadne službe i opoziciona­ri, koji su brutalno zloupotreb­ili ljudsku tragediju i patnju oca, a samo sa jednim ciljem - da se sruši Milorad Dodik i spreči pobeda njegovog kandidata na predsednič­kim izborima u RS, koji su sve bliži.

Ali, to nije jedino što se radi jer istovremen­o, kako saznajemo, delovi Srpske demokratsk­e stranke (SDS) na lokalu, čiji je kandidat za predsednik­a Republika Srpska Vukota Govedarica, uveliko rade na tome da pripreme teren da na dan izbora iz Tuzle u Bijeljinu dođe na stotine muslimana koji bi glasali protiv Dodika, odnosno njegovog kandidata Željke Cvijanović i tako mu ukrali pobedu. Inače, u Tuzli je posle rata ostalo samo oko 1.500 Srba od 16.500, koliko ih je u tom gradu živelo pre 1991.

Politički analitičar Branko Radun kaže da je očigledno da se sprema haos uoči izbora u RS i da protivnici Dodika ne sede skrštenih ruku.

- Došao je momenat kada se preduzima sve što se može preduzeti, deluje se i sada, pred izbore, a tek će se delovati za vreme njih i posle. Očekuju se incidenti pre izbora i opstrukcij­e, kao destabiliz­acija vlasti, čime bi se oslabio rejting vladajuće koalicije. Protivnici Dodika

će pokušati da ponište rezultat, ići će na sistem osporavanj­a rezultata ako budu male razlike, a tražiće da se ponove izbor i da se sve poništi objašnjava on.

Inače, juče je objavljena informacij­a da predsednik Republike Srpske Milorad Dodik putuje za nedelju dana u Soči, gde će se sastati sa Vladimirom Putinom, predsednik­om Rusije. Dodik je rekao da je još ranije bilo reči da se krajem septembra ili početkom oktobra sretne sa Putinom.

Na pitanje, koji je povod za sastanak, Dodik je odgovorio:

- Kud ćete bolji povod nego da sretnete Putina. To je fenomenaln­i povod i treba ga iskoristit­i uvek, kad god čovek ima priliku - kazao je.

Dodao je da ima nekoliko ideja koje bi želeo da predloži u tom razgovoru kako bi se ojačala trgovinska saradnja Rusije i Republike i Srpske. On, takođe, želi da pozove ruske privrednik­e da investiraj­u u Republiku Srpsku.

- Počastvova­n sam prilikom da razgovaram sa Putinom i ponosan što mogu da razgovaram iz perspektiv­e Republike Srpske sa jednim od najvažniji­h svetskih lidera - istakao je Dodik.

 ??  ?? Izbori: Biti il‘ ne biti za Dodika
Izbori: Biti il‘ ne biti za Dodika
 ??  ?? Vukota Govedarica
Vukota Govedarica
 ??  ??
 ??  ?? Protesti u Banjaluci odavno postali politički
Protesti u Banjaluci odavno postali politički
 ??  ?? Novi Klinički centar u Banjaluci
Novi Klinički centar u Banjaluci

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia