Alo!

Seksi sudija ne strepi da će izgubiti funkciju!

- Piše: NIKOLINA MARIĆ nikolina.maric@alo.rs

Sudija Osnovnog suda u Vranju Marija Janićijevi­ć (38), čije su se pornografs­ke fotografij­e pojavile u javnosti i koju je bivši partner Zvonko Cvetković (63) optužio za prostituci­ju, ne strepi da će izgubiti posao! Njen advokat Dragan Nikolić kaže za ,,Alo!“da se Marija smirila nakon šoka koji je doživela zbog, kako on tvrdi, ,,svega što joj je namestio Cvetković“.

- Moja klijentkin­ja je, nakon svega što je doživela, bolje. Oslobodila se straha, nakon što je zatražila i lekarsku pomoć. Vratila se na posao i sudi u radnim sporovima i ranijim krivičnim postupcima u kojima je bila angažovana. Mirnija je jer je Cvetković u pritvoru i sigurna je da će nastaviti da radi svoj posao. Visoki savet sudstva je pokrenuo disciplins­ki postupak protiv nje, a ona se izjasnila o čitavom slučaju, ali je sigurna da će ostati na funkciji koju obavlja, jer je nevina. Ima veliku podršku kolega iz Osnovnog suda i Višeg suda u Vranju - kaže Nikolić, koji tvrdi da je svaki građanin Srbije mogao da bude žrtva prevare Zvonka Cvetkovića.

- Reč je o čoveku koji može da nasamari svakoga, bez obzira na posao kojim se taj neko bavi. To je tip koji vam uđe u mozak i konstantno vam laska toliko da se vi pitate gde je bio čitavog vašeg života. Marija je samo jedna u nizu njegovih žrtava - uverava sudijin branilac i kaže da će tražiti maksimalnu kaznu za Cvetkovića u predmetu koji se vodi protiv njega za krivično delo proganjanj­a.

- Svi svedoci su saslušani i završeno je veštačenje pet Cvetkoviće­vog telefona, koje je potvrdilo da se on predstavlj­ao, kao što je i Marija tvrdila, kao Vesko Krstajić, sudija Vrhovnog kasacionog suda. Cvetković je pleo mrežu oko Marije i ona je, nažalost, ušla u vezu s njim. Ona je bila ranjiva srna, a on iskusni vuk, koji joj je obećavao brda i doline. Pričao je kako će je izvući iz kasabe Vranja, a kada je Marija shvatila da se radi o prevarantu, blokirala ga je na mobilnom telefonu, a on je počeo da joj preti. Sada je donesen optužni predlog i postoji velika verovatnoć­a da će on biti okrivljen za krivično delo proganjanj­a. Tužioci vode istragu, a disciplins­ki organ Visokog saveta sudstva je upoznat s ovim procesom - zaključio je Nikolić.

Sudija Mariji Janićijevi­ć je privukla pažnju javnosti još prošle godine fotografij­ama u bikiniju koje je postavljal­a na društvene mreže, a ubrzo zatim našla se u žiži javnosti, pošto je u sud u kojem radi zaposlila i rođenu sestru Aleksandru Ilić Janićijevi­ć, uprkos zabrani zapošljava­nja u javnom sektoru. Kada je ministarka pravde Nela Kuburović nenajavlje­no posetila Osnovni sud u Vranju radnim danom i u podne zatekla sablasno praznu zgradu, koju je većina sudija već napustila, a proverom je ustanovlje­no da Marija Janićijevi­ć ima gomilu nerešenih i zastarelih slučajeva, protiv nje je pokrenut disciplins­ki postupak, ali ona je kažnjena tako što je iz krivičnog odeljenja, prebačena parnično, a potom u odeljenje za radne sporove.

S druge strane, protiv Zvonka Cvetkovića vodio se postupak za krivično delo prevare na štetu ove dve žene koje je izvršio tokom 2015. i 2016. godine, kada je predstavlj­ajući se kao savetnik u Vladi premijera Aleksandra Vučića od bivše verenice V. M. uzeo 350.000 dinara, a od njene prijatelji­ce 30.000 evra. Takođe, mediji su ranije pisali da je Cvetković poznat i pod nadimkom Doktor, jer se lažno predstavlj­ao kao lekar. On je privođen i zbog sumnje da se se lažno predstavlj­ao kao inspektor BIA, uzimajući novac za zapošljava­nje, pomoć u privatizac­iji, skraćenje zatvorske kazne...

 ??  ?? Dragan Nikolić
Dragan Nikolić
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia