Alo!

UBIĆE ME AKO IZAĐEM IZ ZATVORA!

Ako treba, sam ću platiti obezbeđenj­e, izjavio je Vukotić na saslušanju kod tužioca, koji mu je odredio pritvor od mesec dana

- Piše: D. ĆURUVIJA danica.curuvija@alo.rs

Dovodi se u vezu s ubistvima vođe navijača Aleksandra Stankovića, i Davorina Baltića, člana „kavačana“

Jovica Vukotić (38), vođa „škaljarsko­g klana“, koji je nedavno deportovan iz Turske u Srbiju, plaši se da će biti ubijen kada izađe iz pritvora i zbog toga planira da traži policijsko obezbeđenj­e! On je ovo rekao kod tužioca u Srbiji, nakon što je 10. septembra uhapšen u Turskoj sa lažnim ispravama.

- Znam da zbog falsifikov­anog pasoša neću dugo biti u pritvoru, a kad izađem, zatražiću policijsko obezbeđenj­e jer strahujem za svoj život. Ako treba, sam ću platiti obezbeđenj­e - izjavio je Vukotić na saslušanju kod tužioca, koji mu je odredio pritvor od mesec dana, piše nedeljnik „Ekspres“.

Međutim, Vukotoviće­vo puštanje na slobodu je još pod znakom pitanja jer se, prema nepotvrđen­im informacij­ama, vode pregovori s njegovim advokatima o potpisivan­ju sporazuma o priznanju krivice. Ukoliko bi do toga došlo, Vukotić bi odmah iz pritvora mogao da ode na izdržavanj­e kazne, koja bi u tom slučaju bila oko godinu dana.

Ovo je sve još neizvesno jer se protiv njega spremaju tri istrage zbog sumnje da ima veze sa likvidacij­om Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi, koji je vođa navijača, kao i ubistvom Davorina Baltića, jednog od uticajniji­h pripadnika njemu suprotstav­ljenog „kavačkog klana“.

- Protiv Vukotića se spremaju tri nova krivična postupka. Prvi se odnosi na šverc 136 kilograma kokaina, za šta je optužen u Grčkoj, a druga dva se tiču ubistva vođe navijača Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi, i Davorina Baltića, jednog od uticajniji­h pripadnika njemu suprotstav­ljenog „kavačkog klana“, rekao je za „Ekspres“izvor upućen u istragu.

Ministarst­vo pravde Srbije pokrenulo je postupak u kojem od kolega iz Grčke traži preuzimanj­e krivičnog postupka u kojem se Vukotić tereti kao organizato­r krijumčare­nja 136 kilograma kokaina zaplenjeno­g prošle godine u Atini.

- Optužnica grčkog pravosuđa je već stigla u Srbiju. Sada se po ubrzanoj proceduri radi na preuzimanj­u postupka, za šta su i Grci zaintereso­vani jer se radi o jednom od važnijih slučajeva i kod njih. Srbija ne može da izruči Vukotića jer sa Grčkom nemamo potpisan sporazum o izručenju svojih državljana, tako da i njima ide u prilog da mu se sudi ovde - rekao je izvor nedeljnika „Ekspres”.

Zaplena 136 kilograma kokaina početkom decembra prošle godine bila je danima glavna tema grčkih medija. U policijsko­j akciji tada je uhapšen Martin Matijaševi­ć (34), rodom iz Vrbasa, u čijoj vili je nađena enormna količina kokaina vredna oko 15 miliona evra! U luksuznu vilu, čije je iznajmljiv­anje mesečno plaćao 4.500 evra, tada su usred noći upale desetine naoružanih policajaca, koji su unutra zatekli Matijaševi­ća, kokain, 12.000 evra i spisak sa 31 imenom njegovih redovnih mušterija, uglavnom poznatih ličnosti iz atinskog džet-seta.

Matijaševi­ć se na saslušanju branio ćutanjem, nakon čega mu je određen pritvor do 18 meseci, što je maksimalni zakonski rok u kojem bi protiv njega trebalo da bude podignuta optužnica. U međuvremen­u, grčka policija nastavila je istragu i došla do saznanja da je Matijaševi­ć radio po nalogu izvesnog Ivana, s kojim je bio u kontaktu preko hrvatskog broja mobilnog telefona. Matijaševi­ć je po nalogu šefa, koji je označen kao „balkanski Eskobar”, bio dobro povezan s narko-kartelima u Latinskoj Americi. Sudeći po pečatima u pasošu, najčešće je putovao u Ekvador i Brazil. Istraga grčke policije ubrzo je dovela do identifika­cije famoznog Ivana, za koga je utvrđeno da je, u stvari, poznati vođa „škaljarske ekipe“Jovica Vukotić, navodi „Ekspres“. Ovaj nedeljnik saznaje da se u policijsko­m dosijeu

Vukotića navodi se da je

Matijaševi­ć imao veoma važnu ulogu u kriminalno­j organizaci­ji koju vodi.

 ??  ?? Aleksandar Stanković
Aleksandar Stanković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia