Alo!

U VRNJAČKOJ BANJI OTVOREN 51. SRBIJA RELI

Srbija je zemlja sporta i takmičarsk­og duha, izjavio je predsednik AMSS Mirko Butulija

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Najznačajn­ije automobils­ko takmičenje Srbija reli je 51. put svečano otvoren na Gradskom trgu u Vrnjačkoj Banji u petak, 21. septembra 2018. Organizato­ri su Auto-moto savez Srbije, Sportski auto i karting savez Srbije i grad Vrnjačka Banja, uz podršku Ministarst­va omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije i „AMS osiguranja“.

Srbija reli, koji se prvi put održava u Vrnjačkoj Banji, boduje se za Evropski reli trofej, Balkanski reli trofej, šampionat Bosne i Hercegovin­e, šampionat centralnoe­vropske zone i nacionalni šampionat. Ovogodišnj­a automobils­ka manifestac­ija okupila je 50 posada, a osim takmičara iz Srbije, učestvuju i posade iz Bugarske, Slovenije, Rumunije, Švedske i Turske.

Mirko Butulija, predsednik Auto-moto saveza Srbije, u ime organizato­ra relija izjavio je na svečanom otvaranju: „Srbija je zemlja sporta i takmičarsk­og duha, a ovo najznačajn­ije automobils­ko takmičenje uvek je izazivalo veliku pažnju domaće i evropske javnosti. Ovakvim događajima uspostavlj­amo kvalitet i najviše standarde u sportskom automobili­zmu kod nas i pokazujemo da možemo da pariramo evropskim takmičenji­ma u auto-sportovima. AMSS insistira na bezbednost­i ne samo u auto-sportu već i u svakodnevn­om životu, jer je bezbednost u saobraćaju postulat našeg delovanja kao nacionalno­g udruženja vozača Srbije.“

Boban Đurović, predsednik opštine Vrnjačka Banja, grada domaćina relija, poželeo je dobrodošli­cu i izjavio: „Zadovoljst­vo mi je što smo u prilici da u godini obeležavan­ja jubileja od 150 godina organizova­nog turizma budemo domaćini 51. Srbija relija. Investicij­ama za razvoj sportskog turizma stvoreni su uslovi za održavanje raznih sportskih takmičenja i priprema sportista u Vrnjačkoj Banji. Drago nam je da smo stekli nove partnere poput SAKSS-A i Auto-moto saveza Srbije, što će nam omogućiti da i u narednim godinama budemo domaćini ovog međunarodn­og takmičenja u cilju promovisan­ja auto sporta i upoznavanj­a našeg mesta sa najdužom tradicijom turizma u regionu.“’

Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta, prilikom svečanog proglašenj­a zahvalio se Vrnjačkoj Banji što je u protekle četiri godine širom otvorila vrata za sve srpske sportove i postala centar sportskih dešavanja, a Auto-moto savezu Srbije što je pokazao odgovornos­t prema auto-sportu, pružajući punu podršku njegovoj afirmaciji u zemlji i inostranst­vu. „Najbolji vozači iz sveta ponovo voze na našim stazama i to govori o tome koliko smo uspešni“, rekao je Udovičić.

Prve posade startovao je ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je naglasio da mu je zadovoljst­vo što je u prilici da prisustvuj­e i zvanično otvori 51. Srbija reli, uz čestitke domaćinu i organizato­rima na dobro obavljenom poslu.

Prvi dan takmičenja, tokom kojeg se vozi na stazama Mačkov kamen, Silver i Gazela, protekao je bez incidenata, dok nas do kraja dana očekuje još uzbudljive vožnje, nakon čega će na Gradskom trgu u Vrnjačkoj Banji uslediti i dodela pehara najboljim takmičarim­a.

Srbija reli se održava još od 1967. godine i ova manifestac­ija ima sve veći broj učesnika, takmičare iz regiona i Evrope, i sve veći broj gostiju posećuje našu zemlju kako bi uživali u čarima automobils­kih trka.

 ??  ?? Butulija, Mandić, Vulin, Udovičić, Lazarac i Mihailović
Butulija, Mandić, Vulin, Udovičić, Lazarac i Mihailović
 ??  ??
 ??  ?? Ministri Vanja Udovičić i Aleksandar Vulin na otvaranju manifestac­ije
Ministri Vanja Udovičić i Aleksandar Vulin na otvaranju manifestac­ije
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia