Alo!

Mi smo specijalci IGNORIŠEMO BOL!

„Utakmica sa Napolijem je završena, nema mesta za psihičku i fizičku neprijatno­st“, jasan je strateg crveno-belih

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Vladan Milojević zna kako se sa klupe vodi najveća utakmica srpskog fudbala. U prošloj sezoni, otkako je na kormilu Crvene zvezde, tri puta je igrao protiv večitog rivala dva puta je remizirao, a jednom je slavio (2:1).

- Svi dobro znamo šta znače takve utakmice. Bez obzira na to što se radi o prvenstvu i što je ulog tri boda, derbi je uvek više od toga, meč koji nosi poseban značaj. Ponavljam, prvenstvo nam je prioritet, i ova utakmica nam je možda i najvažnija u sezoni. Tako gledamo na nju i tako se i spremamo - rekao je Milojević.

Dobra vest za Milojevića i navijače Zvezde je da su svi na raspolagan­ju, a povređenih skoro da nema.

- Nemamo velikih problema osim malo s Nikolom Stojiljkov­ićem i njegovom povredom, tek ćemo videti kakva je sa njim situacija. Takođe, imamo šest stranaca, a možemo da računamo na četiri u Superligi jer su takva pravila i videćemo još za koga ćemo se opredeliti. Imam u timu mnogo dobrih igrača, bez preteranog laskanja, i svi zaslužuju da budu u timu zbog svog ponašanja, profesiona­lnosti, ljubavi prema klubu. Ipak, svesni su da ne mogu svi da budu u protokolu zbog propisa. Na primer, na Kipru svi licenciran­i igrači smeju da budu u karantinu i da sede na klupi. Voleo bih da to može i kod nas, ali pravila su drugačija. Neki igrač koji ranije nije bio među 18, možda bude starter. Ko će biti među 11, odnosno 18, igrača odlučujemo moj stručni štab i ja. Nekada ne igraju najbolji, ali to ja tako vidim i drago mi je da igrači to shvataju. Napoli je bio pre pet dana, a trener crveno-belih kaže da ne sme da bude emotivnog pražnjenja zbog tako važnog meča u Ligi šampiona.

- Moramo da budemo naviknuti na sve to. Utakmica sa Napolijem je završena. Nama je sada najbitniji Partizan, odnosno prva naredna utakmica. Nema prostora za psihički ili fizički zamor, kod fudbalera kao profesiona­laca je isto kao kod specijalac­a koji moraju da ignorišu bol. Mislim da smo se odmorili, videćemo da li je to dovoljno, ali tu vrstu umora ne priznajem.

Nije fraza, mnogo puta se pokazalo da u derbiju nema favorita.

- Tako je uvek bilo, a tako će uvek i biti. Čak nema ni velike prednosti domaćeg terena, to je derbi i sama ta reč dovoljno govori za sebe. Sve karakteris­tike utakmice staju u tu jednu reč i tako treba i gledati na nju. Nije bitno da li je neko favorit ili u boljoj formi - tok meča ne može da se predvidi. Zavisi od ambijenta, protivnika, načina igre, od svega. Šta god da kažem, neću biti u pravu.

 ??  ?? Zbog ove provokacij­e,
počela je tuča na prethodnom derbiju
Zbog ove provokacij­e, počela je tuča na prethodnom derbiju

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia