Alo!

Nole zveknuo Federera u du*e!

RODŽER: E, zbog toga ne igramo zajedno! NOVAK: Mislim da mi je srce stalo na tri sekunde

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Šoutajm u Čikagu! Novak Đoković i Rodžer Federer su ostavili veliko rivalstvo po strani i zaigrali u dublu na Lejver kupu predstavlj­ajući tim Evrope protiv tima sveta. Nažalost, poraženi su od tandema Džek Sok (SAD) / Kevin Anderson (Južna Afrika) sa 1:2 (7-6 (5), 3:6, 6:10), ali to nije pokvarilo utisak sa egzbiciono­g turnira.

Osim rezultata, tokom meča se posebno izdvojio detalj koji je do suza nasmejao publiku - Nole je slučajno Federera pogodio lopticom u zadnjicu! Srbin se odmah izvinio Federeru, čak brišući mesto gde je pogodio Švajcarca. Kada se poen završio, dok su sedeli na klupi, Rodžer se obratio Đokoviću:

- Brate, vidiš zbog čega ne igramo dublove zajedno?

Nole je iskreno reagovao:

- Bože, mislim da mi je srce stalo na tri sekunde.

Uprkos porazu, tim Evrope je vodio sa 3:1 protiv tima sveta (ne računajući mečeve koji su igrani sinoć i jutros, Novak je trebalo da odmeri snage sa

Kevinom Andersonom, a

Federer sa Nikom Kirjosom iz Australije).

Sumirajući utiske sa meča,

Nole je otkrio da njegov i Federerov odnos ide uzlaznom linijom.

- Ovo je prvi put da smo na dnevnom nivou proveli ovoliko vremena zajedno. Naš odnos je ojačao. Bilo je veoma zabavno, sjajno iskustvo. Uživao sam. Želeo sam da pobedimo, kao i Rodžer, ali su ovi momci pogodili nekoliko sjajnih udaraca kada je bilo važno aplaudirao je Nole Andersonu i Soku.

Potom je i Federer na konferenci­ji objasnio razliku između Đokovića i Nadala.

- Rafa i Nole su veoma različiti igrači kada igrate s njima. Uzbuđenje nije izostalo, da budem u timu sa nekim Novakovog kalibra je bila čast. Štaviše, možete i da naučite nešto iz ovakvih mečeva. Kada igrate dublove, drugačije je. Kao da govorite različitim jezikom, koristite deo mozga koji inače ne koristite. U mečevima kao što su ovi kroz gemove dođete do pravog ritma poručio je Federer.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia