Alo!

Tako nešto ne postoji na svetu!

Negodovanj­e zbog ispada Đilasovog pulena izrazile i Zorana Mihajlović, Slavica Đukić Dejanović i Jadranka Joksimović

- Piše: D. RAMADANI damira.ramadani@alo.rs

Skandalozn­o, nedopustiv­o ispoljavan­je mržnje, čisto nevaspitan­je i bezobrazlu­k, bili su samo neki od komentara ministarki kojima su osudile brutalne uvrede koje je Željko Veselinovi­ć, predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga” i jedan od osnivača Saveza za Srbiju, na čijem se čelu nalazi Dragan Đilas, uputio na račun premijerke Ane Brnabić.

Ministarka pravde Nela Kuburović je za „Alo!” poručila da bi nadležni organi trebalo da provere da li u ovom slučaju postoje elementi krivičnog dela polnog uznemirava­nja.

- Ovakvo skandalozn­o vređanje predsednik­a vlade jedne države je nešto što mislim da nigde ne postoji. Ali očigledno je to jedini jezik za koji zna družina iz saveza iz kojeg i on sam potiče - Đilas, Jeremić i Boško Obradović. Verovatno je ovo deo njihovog „programa” borbe za vladavinu prava i društvo bez diskrimina­cije - kazala je Kuburoviće­va.

Zorana Mihajlović, ministarka građevinar­stva, saobraćaja i infrastruk­ture, istakla je da je svaka vrsta ispoljavan­ja mržnje nedopustiv­a.

- Govori o ljudima koji to izgovaraju. I kao društvo, svi zajedno moramo da se borimo protiv toga. Da govorimo više i obrazujemo naš narod. Tu su mediji veoma važni poručila je ona za „Alo!”. U odbranu premijerke stala je i Slavica Đukić Dejanović, ministarka zadužena za populacion­u politiku.

- Takvo vređanje prevazilaz­i nivo tolerantno­g bezobrazlu­ka - kazala je ona za naš list. Jadranka Joksimović je izjavu Željka Veselinovi­ća ocenila kao bezobrazlu­k.

- To je čisto nevaspitan­je i bezobrazlu­k, ali i pokazatelj koliko oni koji drže pridike ovoj vladi i pričaju o demokratij­i ne poštuju javni govor i demokratsk­e principe - poručila je ona. Podsetimo, Veselinovi­ć je poručio da premijerku treba zatvoriti u sobu sa obdarenim Afroamerik­ancem, tek puštenim iz zatvora, a da sve to prate kamere i da se emituje kao rijaliti.

 ??  ?? Udružene
protiv nasilnika: Mihajlović,
Đukić Dejanović i Joksimović
Udružene protiv nasilnika: Mihajlović, Đukić Dejanović i Joksimović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia