Alo!

Čolić: Zapretili su da će mi ubiti ženu i decu!

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Mladenu Čoliću, povereniku Mesnog odbora Srpske napredne stranke Jevremova u Šapcu, i njegovoj porodici u subotu uveče se dogodilo nešto što nisu mogli ni da zamisle. Maskirane osobe su mu banule na kućni prag, fizički nasrnule na suprugu, a zatim zapretile da će ih sve pobiti ukoliko domaćin kuće ne prestane da se bavi politikom.

Sve to, kako Čolić kaže za „Alo!“, desilo se zato što je na društvenim mrežama prozivao aktuelnu vlast u Šapcu sa gradonačel­nikom Nebojšom Zelenoviće­m na čelu. Očigledno je da nisu mogli da mu oproste što je kritikovao rad Zelenovića, pulena Dušana Petrovića, koji je koalicioni partner Dragana Đilasa u opoziciono­m Savezu za Srbiju, pa je jedini način bio da silom pokušaju da ga ućutkaju.

- Do kasno sam radio, a zatim se presvukao i izašao napolje. Nije prošlo ni pola sata, zazvonio mi je telefon, supruga me je paničnim glasom obavestila da su se dvojica muškaraca sa maskama preko usta i rukavicama na rukama odjednom stvorila iz mraka dok je sklapala dečja kolica. Jedan od njih joj je stavio ruku preko usta, drugi ju je uhvatio za ruke, i rekli su joj: „Ako želite da živite, recite mužu da prestane da se bavi politikom.“Nakon toga su nestali u mraku kao što su se i pojavili, a ona je drhtavim rukama nekako uspela da uzme telefon i pozove mene i policiju - priča Mladen.

Prema njegovim rečima, sin (12), koji se nalazio u kući, primetio je da se nešto dešava, dok ćerka (2) ništa nije razumela. Da bi smirila dete, majka je rekla da su „dolazili neki tatini prijatelji“i zaključala se u kuću dok nisu došli Mladen i policija.

- Stigao sam kući čim sam mogao, ali već nije bilo nikoga u okolini. Čim mi je supruga objasnila šta se desilo, prisetio sam se pretnji koje sam na Fejsbuku dobio neposredno pred dolazak lidera Saveza za Srbiju u Šabac. Tada su napisali da sam Haradinaje­v čovek, terorista i svašta još, ali na to nisam obraćao pažnju. Možda sam i očekivao da će napasti mene, ali ni u ludilu nisam mogao da pomislim da će neko imati toliko nečoveštva da udari na moju suprugu i dečicu - zaključuje Čolić.

Nakon napada, u Čolićevom dvorištu je izvršen uviđaj, a mnogo prijatelja i revoltiran­ih građana se okupilo da podrži njegovu porodicu nakon sramotnog čina. Inače, Čolić je dugogodišn­ji aktivista

SNSA u Šapcu, ali je pažnju Zelenoviće­vih ljudi verovatno „pridobio“osnivanjem FB grupe „Oslobodimo Šabac“, koja se bavi isključivo temama koje interesuju građane nezadovolj­ne lokalnom vlašću u Šapcu.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia