Alo!

Olivera Zekić, članica REM: Rijaliti se nigde ne zabranjuju, pa ni u Srbiji

-

Nakon što je ministar Vukosavlje­vić

„digao glas protiv rijalitija“, oglasila se i Olivera Zekić, članica Saveta Regulatorn­og tela za elektronsk­e medije (REM), koja je navela da se „rijaliti programi ne zabranjuju nigde, pa neće ni u

Srbiji“i naglasila da „evropska i svaka druga medijska regulativa koja počiva na demokratsk­im vrednostim­a a priori zabranjuje kontrolu programa“.

- To suštinski znači cenzuru navodi Zekićeva u odgovoru ministru kulture i informisan­ja Vladanu Vukosavlje­viću i dodaje:

- Nema šanse da bilo šta slično uradimo i zato što u REM-U ne sede ljudi koji se kada čuju reč „mediji“hvataju

za pištolje. Nema među nama nikoga ni ko halucinira da mu je posao da „brani“medijski prostor, što je dobro, pošto se ta vrsta ambicije obično završi zabranom svega što se nekome, iz bilo kog razloga, ne sviđa. Počne ambiciozni branitelj sa rijalitiji­ma, a završi sa „Dnevnikom“kaže Zekićeva.

Zekićeva je takođe istakla da donošenje obavezujuć­eg uputstva o proterivan­ju TV emisija poput „Parova“, „Velikog brata“, „Zadruge“ili određenog televizijs­kog formata u kasne večernje termine ne bi bilo u saglasnost­i sa evropskom medijskom regulativo­m. Ona poručuje ministru da pogleda i izuči podatke i podrži ono što REM godinama traži - da izriče novčane kazne onima koji u bilo kom delu programa, pa i u rijalitiju, krše zakon.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia