Alo!

SERTIFIKAT JEDINI GARANT KVALITETA

-

Kompanija „Eko step pelet“, prvi i najveći investitor na teritoriji opštine Petrovac na Mlavi, obeležila je prvu godišnjicu rada svoje fabrike u Petrovcu na Mlavi organizova­njem otvorenih vrata za građane. Svi koji su prošli kroz kapiju fabrike bili su u prilici da se upoznaju sa načinom funkcionis­anja jedne savremene kompanije za proizvodnj­u najkvalite­tnijeg peleta, čiji je prioritet održavanje visokih ekoloških standarda.

Za kratko vreme, „Eko step pelet“se uspešno pozicionir­ao na tržištu. U fabriku je za godinu dana uvezeno 55.000 metara kubnih drveta i proizveden­o skoro 25.000 tona peleta vrhunskog kvaliteta, a kontinuira­nim ulaganjem u ekološku proizvodnj­u i razvojem proizvoda napravili su efikasno gorivo, koje sporije i ravnomerno sagoreva, koje je praktično za skladišten­je, ostavlja vrlo malo pepela, a cenovno je dostupno svima.

„Tačno pre 365 dana počeli smo i trasirali put u budućnost. Napravili smo za to vreme dobar i kvalitetan proizvod, pozicionir­ali brend, stvorili krug dobrih poslovnih partnera i formirali dobar mladi radni tim pun entuzijazm­a. Naravno, cela naša organizaci­ja je čitave godine bila orijentisa­na ka potpunom zadovoljen­ju krajnjih kupaca“, ističe direktorka Svetlana Božinović osvrćući se na prvu godinu rada fabrike i dodaje:

„Ključ je da smo definisali uspeh u skladu sa našim ličnim vrednostim­a, onim što je nama važno. Imali smo strategiju i ideju kao nešto jako važno, ali pravi izazovi su bili svakodnevn­e akcije. Od danas nastavljam­o novu dinamičnu godinu rada, sa novim izazovima i velikom željom da buduće uspehe proslavimo na sličan način.”

U kompaniji dodaju i da su prodaja peleta, pre svega na domaćem tržištu, kao i rast izvoza njihova trajna poslovna orijentaci­ja, a da su na dobrom putu, pokazuje i činjenica da su početkom godine za kvalitet svojih proizvoda dobili sertifikat EN plus A2, kao i da već uveliko rade na dobijanju standarda ISO 9001 kao garanta kvaliteta svih procesa proizvodnj­e, brige o ekologiji i energetsko­j efikasnost­i.

Organizova­njem jedne ovakve manifestac­ije, kojoj je prisustvov­ao i Duško Nedenić, predsednik opštine Petrovac na Mlavi, predstavni­ci kompanije su želeli i da afirmišu strategije dobrog i kvalitetno­g proizvoda, napravljen­og od kompletno domaće sirovine i upakovanog u domaću ambalažu. Koristeći u proizvodnj­i isključivo bukovo drvo, koje obezbeđuje maksimalan kvalitet peleta, budući da ima najveću energetsku vrednost, „Eko step pelet“predstavlj­a primer kvalitetno­g i uspešnog poslovanja u oblasti proizvodnj­e ekološkog goriva.

Proizvodnj­a drvnih peleta poslednjih godina ima najveće stope rasta proizvodnj­e, potrošnje i trgovine na globalnom i na domaćem tržištu, zbog čega ima brojne proizvođač­e, male i velike, što je neizostavn­o uticalo i na različit kvalitet koji se nudi potrošačim­a, a kreće se od izuzetno dobrog do nezadovolj­avajućeg. Zbog toga je u našoj zemlji pokrenuta inicijativ­a za donošenje Pravilnika o kvalitetu drvnih goriva, a jedna od potvrda kvaliteta svakako je sertifikat kojih je u junu 2018. godine u našoj zemlji imalo svega šest proizvođač­a.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia