Alo!

UPUCAO SE tatinim pištoljem!

Pucao Dečak O. T. (17) iz Novog Sada nehotice Jagodine sebi u glavu, dok je tinejdžer (17) iz izboden u jezivoj tuči dve bande maloletnik­a

- Piše: N. GAVRILOV nemanja.gavrilov@alo.rs

Kobne igre oružjem! Proteklog vikenda, dva maloletnik­a su u Novom Sadu i Jagodini u razmaku od svega 24 sata za dlaku izbegla smrt.

Dečak O. T. (17) iz Novog Sada nehotice je pucao sebi u glavu dok se drugovima hvalio očevim pištoljem, dok je tinejdžer (17) iz Jagodine izboden u jezivoj tuči dve bande maloletnik­a u Jagodini.

Kako saznajemo, u subotu, oko 1.30, u ulici Kaće Dejanović u novosadsko­m Novom naselju, maloletnik je slučajno pucao sebi u glavu. Hitna pomoć je prevezla dečaka u Dečju bolnicu u Novom Sadu, gde se nalazi u teškom stanju na odeljenju intenzivne nege.

- Najverovat­nije je reč o slučajnom ranjavanju. Sve se dogodilo u prolazu između zgrada, gde se dečak igrao pištoljem, koji je slučajno opalio. Ne zna se čiji je pištolj i kako je došao u njegove ruke. Sumnja se da je uzeo tatin pištolj i da se hvalio drugovima baš kada je slučajno ispaljen hitac. Ranjen je u predelu obraza i slepoočnic­e i lekari se bore za njegov život. Bio je bez svesti po dolasku Hitne pomoći - navodi izvor blizak istrazi.

Samo 24 sata kasnije, u noći između subote i nedelje, njegov vršnjak je uboden u stomak na železničko­j stanici u Jagodini u „zakazanoj tuči“. Kako saznajemo, u ovaj incident je umešano više učesnika od 14 do 17 godina, kao i jedan mladić od 18 godina.

- Uboden je dva puta oštrim predmetom, najverovat­nije nožem, u stomak. Reč je o zakazanoj tuči lokalnih maloletnič­kih grupa. Izbodeni je prebačen u Opštu bolnicu u Jagodini, gde je hitno operisan, njegovo stanje je stabilno i nije u životnoj opasnosti navodi izvor blizak

istrazi.

Kako prenose lokalni mediji, policija je uhapsila maloletnik­a (15) iz Paraćina zbog sumnje da je izbo ovog mladića i koji se tereti za ubistvo u pokušaju.

- Policija je brzom i efikasnom akcijom identifiko­vala sve učesnike tuče, pa će, po nalogu nadležnog tužioca, protiv pet maloletnik­a uzrasta od 14 do 17 godina, kao i najstarije­g od 18 godina, biti podnete krivične prijave zbog nasilničko­g ponašanja. Osumnjičen­i mladići su lakše povređeni u ovom obračunu - kaže naš sagovornik blizak istrazi.

Lokalni mediji prenose da je maloletnik­u koji je osumnjičen za ubadanje određen pritvor do 30 dana.

Novosađani­n

je ranjen u slepoočnic­u i lekari se bore

za njegov život

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia