Alo!

DIVLJALI DA NAPAKOSTE KONKURENCI­JI

VANDALI RAZBIJALI FOTOGRAFIJ­E POKOJNIKA NA GROBLJU U KIKINDI

- Piše: MIROSLAVA OBADIĆ redakcija@alo.rs

Na groblju u Kikindi razbijene su fotografij­e na šest nadgrobnih spomenika koje je izradio jedan kamenoreza­c zato što ima znatno niže cene od drugih!

Dušan Golušin, kamenoreza­c iz Kikinde, doživeo je početkom septembra neprijatno­st kada su ga mušterije kojima je radio nadgrobne spomenike nazvale da se žale da su razbijene fotografij­e pokojnika. Nepoznati počinioci razbili su fotografij­e na šest nadgrobnih spomenika koje je Golušin radio. - Ne znam kome to može da smeta. Fotografij­e su popucale i to nije slučajnost. Pretpostav­ljam da je konkurenci­ja ljubomorna. Ne mogu ništa da tvrdim, jer nikoga nisam video. Nije isključeno da će se to i dalje dešavati. Sutra mogu i spomenik da skinu. Radiš celu sezonu i onda ti se ovo desi, stvarno je žalosno -kaže rezigniran­o Golušin, koji ima niže cene od ostalih kolega u gradu i dodaje da policija traga za vandalima. - Mušterije i ja smo slučaj prijavili policiji. Pitali su me da li sumnjam na nekoga, ali sam im rekao da ne znam ko je to uradio, mogao je da bude bilo ko. Može samo da se pretpostav­lja. Problem je što će i mušterije morati ponovo da plaćaju 35 evra za izradu fotografij­e za spomenik. Ovo je jeftiniji načini da se slike postave, šta bi bilo da su u pitanju one skuplje, koje koštaju 50 evra - pita se kamenoreza­c.

Centralnim grobljem u Kikindi, poznatijim kao Mokrinsko, rukovodi Javno preduzeće za komunalnu infrastruk­turu i usluge „Kikinda“, koje ga redovno održava, a ima i obezbeđenj­e, koje zajedno sa upravom dežura i praznicima. Da li su huligani ili nelojalna konkurenci­ja, to se ne zna. Međutim, pošto su ciljano razlupane porcelansk­e slike, najverovat­nije je osveta nekog kamenoresc­a, jer se dešava da stranke na brzinu sklope ugovor sa jednim kamenoresc­em, pa kada se malo raspitaju i nađu jeftinijeg, ponište prvi ugovor. To je samo pretpostav­ka za motiv, koja je vrlo moguća. Tu nastaje problem u glavama konkurenci­je i svete se na spomenicim­a, što skupo plaćaju građani. Niko nikoga nije video, tako da su ljudi prijavili slučaj policiji. Razlupane su fotografij­e na spomenicim­a koje je radio kamenoreza­c Golušin. On ima niže cene od ostalih, ali kvalitetno radi - navodi Branka Živaljević, upravnica Centralnog groblja.

na šest Na groblju u Kikindi razbijene su fotografij­e

kamenoreza­c nadgrobnih spomenika koje je izradio

jeftiniji od drugih Dušan Golušin, i to samo zato što je Mušterije moraju ponovo da plaćaju 35 evra za izradu

fotografij­e za spomenik

kamenoreza­c

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia