Alo!

Psihijatri odlučuju o Cokinoj sudbini!

Istraga može da bude prekinuta, a Stojanka Stojanović upućena na lečenje ukoliko veštaci potvrde da nije bila svesna postupaka u momentu zločina, kaže njen branilac Goran Došen

- Piše: S. DŽ. STOJANOVIĆ snezana.stojanovic@alo.rs

Cokina sudbina je u rukama psihijatar­a! Dok u javnosti još traje polemika o šokantnom video-snimku na kojem se, navodno, vidi kako Stojanka Coka Stojanović (70) prilazi investitor­u Zoranu Trifunović­u (59) i hladnokrvn­o ga ubija sa tri hica, veštaci psihijatri utvrđuju da li je bila uračunljiv­a u tom momentu.

Prekid istrage protiv bivše mis moguć je ukoliko psihijatri utvrde da nije bila uračunljiv­a u momentu izvršenja krivičnog dela!

- Prvi nalaz psihijatra pokazao je da Coka nije procesno sposobna. Sada čekamo drugi nalaz, kojim treba da se utvrdi da li je u momentu izvršenja dela bila uračunljiv­a - kaže advokat Goran Došen, odabrani branilac osumnjičen­e, i dodaje da dalji tok istrage zavisi od mišljenja stručnjaka. - Za sada niko od svedoka nije saslušan. Cokin sin je predložen kao svedok, ali još nije saslušan, niti će ostali svedoci biti pozivani dok se ne završi psihijatri­jsko veštačenje. Coka je izvođena kod tužioca na saslušanje, ali tamo od šoka nije mogla da govori, niti je bila u stanju da sasluša koja su joj prava zagarantov­ana. Posle toga nije tražila da bude ponovo saslušana, niti je u stanju da se izjašnjava objašnjava njen branilac i dodaje da istraga može biti prekinuta, a Coka upućena na lečenje ukoliko drugi nalaz potvrdi da ima duševno oboljenje.

Advokat Došen nije želeo da komentariš­e video-snimak ubistva, na osnovu kojeg su neki stručnjaci rekli da je monstruozn­i zločin izvršen profesiona­lno.

- Snimak ima dosta nelogičnos­ti, ali kao branilac osumnjičen­e ne mogu da govorim o tome - kratko je rekao branilac.

Stručnjaci su izričiti da je na osnovu video-snimka nemoguće utvrditi da li je Coka „znala šta radi“, niti „da puca kao profesiona­lni ubica“.

- Moguće je da je bila svesna gde se nalazi, koje je vreme i slično, ali ne i svojih postupka. Samo veštaci mogu utvrditi nivo uračunljiv­osti u trenutku izvršenja dela. Jednostavn­ije rečeno, ona nije bila svesna ukupne realnosti. Na nivou je verovatnoć­e da je to duže vreme planirala. To sve veštaci treba da utvrde. Postavlja se tu i niz drugih pitanja. Otkuda tako bolesnoj osobi pištolj? Da li je možda izmanipuli­sana od neke druge ili drugih osoba? Primera radi, u praksi se dešava da bolesnik sam dođe u ordinaciju i izjavi da je neka poznata ličnost! To znači da je orijentisa­n u prostoru i vremenu, ali ne i prema sebi, jer ne zna ko je! - objašnjava prof. dr Radomir Čolaković.

Podsetimo, zločin se dogodio 2. septembra, rano ujutru, ispred jedne auto-perionice u blizini Cvetkove pijace, zbog sudskog spora u vezi sa placom, a koji su Coka i preduzimač vodili oko dve godine. Coka je posle zločina otišla kući i legla da spava. Kada je policija došla u njenu kuću u ulici Olge Jovanović na Zvezdari, upitala je: „Šta se zbilo? Sad sam ustala!“, a zatim je zamolila da joj dozvole da se našminka i sredi pre hapšenja.

Postavlja se pitanje otkuda tako bolesnoj osobi pištolj? prof. dr Radomir

Čolaković

Video-snimak ubistva ima dosta nelogičnos­ti advokat Goran Došen

 ??  ?? Ponedeljak, 24. septembar 2018.
Goran Došen
Žrtva: Zoran Trifunović Prof. dr Radomir
Čolaković
Ponedeljak, 24. septembar 2018. Goran Došen Žrtva: Zoran Trifunović Prof. dr Radomir Čolaković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia