Alo!

OVDE JA UŽIVAM, PECAM I ČITAM ALO!

Da nije moje supruge Gordane, koncerta u „Areni“ne bi ni bilo. I ne samo koncerta već ni nastupa, gostovanja... Da se ja pitam, odavde ne bih ni silazio u grad

- Vesna.djordjevic@alo.rs

PIŠE: VESNA ĐORĐEVIĆ

Šaban Šaulić, kralj naše narodne muzike, baterije pred koncert u „Štark areni“puni u svojoj kući nadomak Fruške gore. Tamo ima sve: čamac, štapove za pecanje, pogled od kojeg zastaje dah, čist vazduh i netaknutu prirodu, mir, spokoj… Kako često voli da kaže - raj. Dok nismo otišli da ga posetimo, nismo mogli ni da pretpostav­imo koliko je bio u pravu.

Šabanov raj nalazi se u Krčedinu, šezdesetak kilometara od Beograda. Do njegove kuće vodi strm i uzan put, čini se da se izolovao od svega i svih… Njegova je vikendica, mada po svojoj strukturi i veličini podseća na kuću, na najboljoj lokaciji u odnosu na komšijske. Pevač je tako udaljen od Dunava svega dvadesetak metara, gde je usidren čamac u kojem svakodnevn­o odlazi u ribolov. Mi smo ga zatekli na terasi njegovog doma kako čita „Alo!“.

Svakoga dana čitam štampu. Ne volim portale, volim papir. „Alo!“obožavam i ne propustim nijedan dan da ga kupim - rekao nam je odmah po našem dolasku.

Kaže da čita sve rubrike, od VIPA do političke.

- Ja sam apolitičan, ali mnogo

volim ovog našeg predsednik­a. Zaista, ja to ne krijem. Volim Vučića i pratim njegov rad. Verujem mu - kaže nam ljubazni domaćin dok nas pita kakvu kafu pijemo.

Razgovor nastavljam­o tu, na terasi, ali nam otkriva da ćemo zbog lošeg vremena ipak morati da se preselimo na drugu lokaciju.

- Želeo sam da se družimo ovde, napolju,

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia