Alo!

OŽENIO SE ACA AMADEUS!

-

Kuću u koju sve češće beži od gradske buke sagradio je devedeseti­h. Za sreću mu, kaže, ne treba puno, tek čamac i štap za pecanje.

- Ovo je nov čamac. Dobio sam ga od supruge za rođendan. Na njemu su imena mojih unučića i njim odlazim na pecanje, najčešće tamo preko puta - pokazuje nam rukom mesto na kojem je najbolji ulov.

- Kada bih vam pokazao moj zamrzivač, ne biste verovali. Ima bar sto smuđeva, ima somovine, bele ribe… Ma nema čega nema - kaže pevač i objašnjava da to niko i ne može da pojede, ali da on i ne peca da bi jeo, već iz uživanja.

Poveli smo razgovor o koncertu. Tremu, kaže, nema, ne vežba glasne žice, siguran je da ga neće izdati, kao što nikada u karijeri dugoj 50 godina i nisu…

- „Arena“je rasprodata, nemam o čemu da razmišljam. Posebne pripreme neću imati, nisu mi potrebne. Možda eventualno jednu čašicu rakije popijem pred koncert - kaže nam mirnim, staloženim glasom i otkriva ko je glavni krivac za taj veliki poduhvat.

- Moja supruga i saradnici. I Milutin Mrkonjić! On je odavno insistirao na tome da bi trebao da pevam u „Areni“. Da se ja pitam, ne bih ni u Centru „Sava“. Konkretno za ovaj koncert je najzaslužn­ija Goca. Tražila je da joj to poklonim za rođendan - priča nam kroz smeh kralj narodne muzike, objašnjava­jući da je pomalo umoran od pevanja i koncerata.

Ipak, svestan je da svojoj publici to duguje. Kaže da svakog vikenda ionako ima nastupe, da putuje svuda po svetu, ali se posle svega uvek vraća u svoju oazu mira, u Krčedin.

- Ponekad odem kući, budem malo u Beogradu, pozdravim se sa suprugom, vidim unuke i decu i onda dođem ovde - kaže Šaban za „Alo!”.

Ko će mu biti gosti na koncertu, ne želi da otkriva.

- Uvek je bila tajna ko će biti gosti kada su moji koncerti bili u pitanju. I sami znate da to nikada nismo otkrivali. Eto, možemo jedino za Ildu da kažemo, ali zato što ona i nije gost, već je moje dete - kaže pevač i dodaje da će svojoj publici u „Areni“pevati duže od dva sata.

Za razliku od nekih svojih kolega koje ambiciozno zakazuju velike koncerte, a onda dele karte i šakom i kapom jer nisu prodali ni pola „Arene“, kralj narodne muzike kaže da besplatne karte nije dao ni svojoj deci.

- Moja ćerka Sanela, budući da ima privatnu firmu, zakupila je jednu ložu kako bi svoje zaposlene dovela na koncert. Ali platila je, nije dobila gratis. Ja sam podelio ukupno četiri besplatne karte. Bratu iz Šapca dve i jednom prijatelju dve. To je sve - kaže za „Alo!“Šaban Šaulić. Momci iz „Amadeus benda“izuzetno čuvaju svoju privatnost, pa su mnogi bili iznenađeni kada su frontmena grupe Aleksandra Stanimirov­ića videli pred oltarom. Kako saznajemo, Aca je odlučio da sa Snežanom, koja je njegova ljubav iz srednje škole, posle 29 godina u građanskom braku ljubav kruniše i u crkvi. Lepa profesorka elektronik­e i muzičar su odlučili da svoju ljubav ozvaniče i pred bogom, te su za tu ceremoniju odabrali manastir Tumane, gde su u prisustvu kumova razmenili bračne zavete i obećali jedno drugom večnu ljubav. O. K.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia