Alo!

Mitro košta 25 miliona? PA TO JE BAGATELA!

- Piše: V. ZOGOVIĆ vladimir.zogovic@alo.rs

Aleksandar Mitrović je na ceni! Srpski napadač iz redova Fulama u vrhu je liste strelaca u engleskoj Premijer ligi (pet golova na šest mečeva), pa se prethodnih dana na Ostrvu o njemu govori samo u superlativ­ima.

Njukaslu, odnosno njihovom treneru Rafi Benitezu, nije valjao, pa „svrake“posle šest odigranih kola nisu osetile strast pobede. Navijači kluba sa severa Engleske su očajni, jer je napadač koji je bio prekobroja­n u njihovom timu do sada postigao više golova nego svi fudbaleri Njukasla zajedno.

„Ne možemo za sve da krivimo vlasnika kluba Majka Ešlija, o Mitrovića se ogrešio isključivo trener Benitez“, samo je jedan od mnogobrojn­ih komentara navijača „svraka“koji ovih dana kruže internetom.

Prvo mesto liste strelaca, koje deli sa Edenom Azarom iz Čelsija, nije jedini pokazatelj da je Srbin trenutno jedan od najboljih napadača na Ostrvu. Naime, kada su u pitanju šutevi u gol, Mitrović je odmah iz Serhija Aguera iz Mančester sitija (Aguero - 31 šut, Mitrović - 28), a računajući pogođene prečke i stative, srpskom golgeteru za sada papira samo Eden Azar (pogodili su okvir gola po tri puta).

Nisu izostale ni reakcije Engleza na sjajne partije koje Aleksandar Mitrović pruža u dresu Fulama.

- On ima sve atribute vrhunskog napadača. Jak je, odličan je skakač, koristi šanse, ume da šutne, šta tražite više? Za 25 miliona evra, to je bagatela - kaže Džejmi Rednap, nekadašnji fudbaler Liverpula i reprezenta­cije Engleske.

Bivši vezista „redsa“sada je stručni konsultant u jednoj britanskoj televizijs­koj stanici.

- Njukasl sigurno žali što ga se tako lako odrekao. Neverovatn­o je da niko nije video kakav je talenat u pitanju. Sam je vratio Fulam u utakmicu kada je gubio od Votforda, rvao se sa njihovom odbranom. To je ta razlika koju prave vrhunski igrači dodao je Rednap.

 ??  ?? Vredi više od 25 miliona evra: Aleksandar Mitrović
Vredi više od 25 miliona evra: Aleksandar Mitrović
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia