Alo!

CRVENO-BELI SPREMNI ZA ZIMSKI PRELAZNI ROK Zvezda pazari u Rumuniji!

- Piše: M. JANKOVIĆ sport@alo.rs

Na „Markani“ništa ne prepuštaju slučaju! Prema pisanju rumunskih medija, šampion Srbije je već pikirao igrače koje bi da vidi u svojim redovima, i to već u januaru.

Reč je o Dilanu Floresu, vezisti kluba Jaši! Navodno, predstavni­ci Zvezde su bili na meču njegovog sadašnjeg kluba i Dinama iz Bukurešta i nekadašnji mladi reprezenta­tivac Kostarike im se mnogo svideo. Rumuni tvrde i da je minimalno obeštećenj­e za tog igrača 500.000 evra.

Flores je rođen 30. maja 1993. u San Hozeu. Ponikao je u najčuvenij­em klubu iz Kostarike Saprisi, za čiji je prvi tim debitovao 2013. godine. Za taj klub je do 2016. godine ukupno odigrao 25 mečeva, uz tri postignuta gola. Tokom boravka u Saprisi, otišao je i na pozajmicu u kostarikan­ski klub Urugvaj. Prvi put se na Starom kontinentu našao 2016. godine, kada je postao član portugalsk­og Desportiva de Tondele. Tada se nije proslavio, pa je posle devet odigranih mečeva usledio povratak u Kostariku. Tek u sezoni 2017-18, ovaj nekadašnji mladi reprezenta­tivac Kostarike je pokazao da ima i znanja i talenta. Na 33 utakmice postigao je 11 golova, koji su ga preporučil­i rumunskom klubu.

- Nekoliko klubova ga prati. Imamo i konkretne ponude za njega i spremni smo da počnemo pregovore. Siguran sam da će biti još bolji kako sezona bude odmicala - objasnio je Adrijan Amborisije, predstavni­k kluba.

On je otkrio i da je na skauting-listi Zvezde i levi bek Jont Panciru. Taj momak može da igra i na poziciji levog krila.

 ??  ?? Ponedeljak, 24. septembar 2018.
Ponedeljak, 24. septembar 2018.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia