Alo!

Džošua prebio i ruskog Belog lava!

- Piše: M. JANKOVIĆ sport@alo.rs

Engleza Entonija Džošuu mnogi ljubitelji boksa kritikuju. Govore da je šampion koji izbegava najbolje rivale, kažu da nije baš takav majstor plemenite veštine da bi držao šampionske titule u superteško­j kategoriji u IBF, VBO i VBA verziji... A onda je na red došao sudar sa jednim od najcenjeni­jih boksera današnjice, ruskim Belim lavom - Aleksandro­m Povetkinom. Na prepunom „Vembliju“Džošua je na impresivan način utišao sve kritičare.

Do subotnje borbe Povetkin nikada nije poražen tehničkim nokautom. U stvari, imao je tek jedan poraz, i to od Vladimira Klička. I to pre pet godina. A onda mu je Britanac objasnio zbog čega je neporažen u profi karijeri.

Rus je bio odličan tokom

prvih šest rundi. Njegova besprekorn­a tehnika učinila je nervoznim svih 80.000 ljudi na jednom od najpoznati­jih fudbalskih stadiona na svetu. Ipak, Povetkin nije izdržao nalete šampiona tokom sedme runde. Serija udaraca poslala je na pod Aleksandra. Rus je prvi put u blistavoj karijeri nokautiran!

- Bio sam pod velikim pritiskom. Znam da su svi navijali za mene. Znate, ja sam svetski šampion, ali

ne mogu da lažem, bio sam nervozan. Imao sam problem tokom trening kampa. Oborio me je grip. A Povetkin je sjajan. Pokušao sam da mu pokažem koliko ga poštujem tako što smo dodirnuli rukavice posle svake runde. Nisam mogao ni da pretpostav­im koliko ima „tvrdu brdu“. Nijedan udarac koji sam mu zadao u glavu ništa nije radio. Ali udarci u telo su ga oslabili - objasnio je Džošua.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia