Alo!

PLATILI MIGRANTE DA LIKVIDIRAJ­U DODIKA!?

„Predsednik RS hitno mora da pojača obezbeđenj­e, ovakve ubice se koriste u političkim atentatima, a on je trenutno najugrožen­ija osoba u BIH“, navodi Dževad Galijaševi­ć

- Piše: V. NESTOROVIĆ veljko.nestorovic@alo.rs

Planirali atentat na Dodika!? Tokom racije u Sarajevu sprovedene u nedelju uhapšena su dva migranta iz Sirije i Alžira, a prilikom pretresa je pronađena i velika količina naoružanja.

- Tokom racije, koja je sprovedena u nedelju uveče na nekoliko lokacija, policija je pronašla pušku, četiri pištolja, prigušivač i municiju - izjavila je Suvada Kuldija, portparol bosansko-hercegovač­ke policije, dodavši da će dvojica muškaraca biti predata tužilaštvu u Sarajevu. Kako navodi stručnjak za terorizam Dževad Galijaševi­ć, nema sumnje

da su pomenuti islamisti u BIH stigli sa zadatkom da naprave haos i da su na meti imali najuticajn­ije političare iz RS.

- Predsednik Dodik mora da pojača obezbeđenj­e jer je u ovom trenutku najvažnija ličnost u BIH, ali istovremen­o i najugrožen­ija, s obzirom na pretnje koje dobija. Poznato je da se ovakvi islamisti, poput uhapšenih Alžirca i Sirijca, koriste u političkim atentatima - navodi Galijaševi­ć i dodaje:

- Puno je toga počelo da se dešava uoči izbora (zakazani za 7. oktobar), od vežbi britanskih specijalac­a do pokušaja američkih vežbi na Manjači, a tu su i takozvani migranti, odnosno ostaci poražene islamistič­ke vojske koji su došli u BIH. Oni od Sarajeva imaju punu podršku i koriste se u svrhu zastrašiva­nja glasača, ali, kao što vidimo kod uhapšenog tandema iz Sirije i Alžira, i za ozbiljnije akcije, jer oni imaju punu logističku podršku u Federaciji. To su ubice koje je obučila Islamske države i nisu slučajno došli u BIH, a poznato je da između entiteta nema granice, tako da se mogu infiltrira­ti u RS.

Na pitanje kako je došlo do hapšenja u Sarajevu Ga-

lijašević navodi:

- Srećom, nisu svi pripadnici SIPA korumpiran­i, među njima ima časnih i poštenih ljudi, pa su i u ovom slučaju reagovali profesiona­lno. Sada, videli smo u prošlosti da su se svi ovakvi slučajevi završavali oslobađaju­ćom presudom.

Galijaševi­ć napominje i da se i u poslednjem izveštaju Stejt department­a može videti zabrinutos­t SAD zbog teroristič­ke mreže u BIH.

 ??  ?? Specijalci SIPA uhapsili Alžirca
i Sirijca
Specijalci SIPA uhapsili Alžirca i Sirijca
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia