Alo!

NAŠI SNOVI SU VELIKI, BORIMO SE ZA SRBIJU!

- Piše: EKIPA ALO! Redakcija@alo.rs

Sednica Glavnog odbora SNS-A održana je juče u Centru „Sava“, a uvodno izlaganje je imao predsednik stranke i Srbije Aleksandar Vučić, koji je na početku podsetio na dane kada je stranka osnovana.

- Za samo mesec dana je deset godina otkada smo stranku formirali. Ona je formirana u trenutku kada je našoj zemlji bilo potrebno rešavanje brojnih gorućih pitanja, kada je naša zemlja bila pred potpunim kolapsom i političkim kolapsom. Uspeli smo da stvari u zemlji stabilizuj­emo, a zatim da velikim i teškim reformama okrećemo situaciju u Srbiji. Mnogi nisu imali vere u nas, ali, srećom, većina je bila sigurna da možemo da uradimo velike stvari. Naši snovi su veliki, a mi smo počeli da ih ostvarujem­o - rekao je Vučić.

On je dodao da je probleme sa reformama imao i predsednik Rusije Vladimir Putin.

- Videli ste da je probleme sa reformama imao i Putin. Mi smo uspeli da preokrenem­o situaciju u našem budžetu i možemo da se pohvalimo da treću godinu zaredom imamo suficit u budžetu. Krenuli smo drastično da smanjujemo nezaposlen­ost. Počeli smo da otvaramo fabrike u celoj zemlji. Otvorili smo četiri nove fabrike u Nišu, dve u Novom Sadu za sedam dana. Uspeli smo da dovedemo fabrike i u Lebane, Čačak, u mnoga mesta gde fabrike nisu ni postojale. U mnogo gradova smo nešto uradili, u nekima još nismo, ali dokazaćemo da se rad isplati mnogo više od nerada i podmevanja.

Vučić je dodao da je država imala saveznike u penzioneri­ma.

- Oni su izdržali mnogo. Nisu kukali i nisu se žalili i danas je red da im se da ono što su zaradili. Mi danas isplaćujem­o 31 odsto penzija iz budžeta. Mi smo morali da ozdravimo našu ekonomiju i penzioneri su verovali. Nikada to nemojte da zaboravite. Kinezi kažu da je Srbija donedavno bila na ivici bankrotstv­a, a da je danas stabilna i jaka. Hvala narodu koji je verovao u reforme i bio siguran da rad pobeđuje nerad. Danas smo jedna od zemalja sa najvišim rastom u Evropi i to mora da se nastavi - rekao je predsednik Srbije.

Vučić je rekao da nijednog trenutka Srbija nije okrenula leđa Rusiji.

- Kada su Rusiji svi uvodili sankcije i okretali joj leđa, mi nismo želeli, oni su naši prijatelji. Kina je takođe naša prijateljs­ka zemlja. Uspeli smo da dovedemo predsednik­a Kine u Srbiju. Kada je on to pre nas bio ovde? Pa i nije. Smejali su mi se kada se borim za srpskog seljaka i domaćina, smejte se slobodno. Ne znam šta im je smešno, mora da su mnogo pametni kada im je to smešno. Jedino što je bilo leteće u njihovo vreme jesu fabrike koje su odlazile i letele iz zemlje.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia