Alo!

Đuro pod lupom policije i tužilaštva

-

 Iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu je početkom jula saopšteno da posebno odeljenje za suzbijanje korupcije vodi predistraž­ni postupak protiv Ðurovića.  Proveru Đurovićevo­g poslovanja, kao i BPŠA, obavlja Uprava kriminalis­tičke policije, odeljenje za suzbijanje privrednog kriminalit­eta.  „Alo!“je između ostalog pisao da je BPŠ, zahvaljuju­ći Đuroviću i njegovim bliskim prijatelji­ma, od državne visokoškol­ske ustanove postao i pravo porodično preduzeće.

konitosti odluke i zato što je profesor Bovan, v. d. direktora, korektan čovek. Nisam hteo da, kako je moj potpis i dalje deponovan, ljudi ostanu bez plate - rekao je za „Alo!“Đuro Đurović, koji je profesor u BPŠ-U.

Profesor Bovan kaže za naš list da je lično ovlastio Đurovića da potpiše platne spiskove kako bi plate svim zaposlenim­a bile isplaćene na vreme.

- Đuro Đurović je bio korektan prema svojim kolegama. Zamolio sam ga da to uradi. Imao sam pravo da dam to ovlašćenje. Razlog je što se u Poreskoj upravi i Upravi za trezor vodi njegov broj prema matičnom broju, a promena podrazumev­a određenu proceduru, koja će uskoro biti završena. Znači, to je samo sad urađeno kako bi se isplatile plate i on to više neće raditi. Ja sam mu se zbog toga i zahvalio - navodi profesor Bovan.

On dodaje da je, osim što je odlukom Vlade imenovan za predsednik­a Akademije, koja je nastala spajanjem BPŠA i Visoke škole u Blacu, u isto vreme i vršilac dužnosti u obe te škole dok Akademija zvanično ne bude zavedena kao pravno lice i ne dobije akreditaci­ju za rad.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia