Alo!

„PIČKO, NI DETE NIJE TVOJE!”

- Piše: S. DŽ. STOJANOVIĆ snezana.stojanovic@alo.rs

Ćutao 10 meseci o ubistvu žene, počinjenom na njen 30. rođendan, pa konačno smogao snage da otkrije istinu!

Siniša Radovančev (50) iz Ilandže kod Pančeva, koji je 21. novembra 2017. jednim ubodom nožem u grudi ubio svoju nevenčanu suprugu Biljanu Mijatović (30), danas će u Višem sudu u Pančevu prvi put govoriti o tom zločinu. Kako saznajemo, njemu je na prethodnom pretresu pozlilo, zbog čega su njegovi branioci Miroslav Todorović Šera i Jelena Zakonović tražili odlaganje, kako bi se pripremio za svedočenje.

Stravičan zločin odigrao se u iznajmljen­om stanu u Pančevu na Aranđelovd­an, dok je Biljana Mijatović proslavlja­la 30. rođendan. Ubistvu je prethodila burna svađa supružnika oko novca, posle čega je Siniša zgrabio nož i zario ga Biljani u srce. On je, navodno, bio pijan, a posle zločina je pozvao policiju, mirno izašao ispred zgrade i sačekao patrolu, koja mu je stavila lisice na ruke. Biljanina ćerka (12) iz prvog braka prisustvov­ala je svađi koja je izbila uoči brutalnog zločina, a posle tragedije je iznela svoju sestru, staru svega 20 dana, koju je njena majka Biljana dobila sa Sinišom.

Kobna svađa je izbila posle rođendansk­og ručka, a ubistvo se dogodilo oko pola sata kasnije.

- Biljana je optuživala muža da sav novac sa privatne farme krava daje svom sinu iz prvog braka i snaji. Napadala ga je govoreći mu „da je pička”. Dok je sedeo na stolici, rukama ga je uhvatila oko vrata i grebala ga noktima. Pljunula ga je u lice i rekla: „Pičko, ja se tebe ne bojim!”, a on joj je uzvratio da se skloni od njega da je ne bi ubio. Tada je njena ćerka iz prvog braka ušla u kuhinju i pitala: „Koga ćeš ti da ubiješ?”, na šta joj je on uzvratio da ide da čuva sestru. Kada je devojčica izašla i zatvorila vrata, Biljani je rekao: „Idi uzmi ono dete, jebale te pare više!” Dok su stajali na sredini kuhinje, ona je ponovo nasrnula na njega, govoreći mu: „Pičko jedna nesposobna! Ni dete nije tvoje, govno matoro, mrzim te, ne mogu očima da te vidim!”, posle čega je Siniša zgrabio nož - navodi naš izvor upoznat sa slučajem.

Kako saznajemo, Siniša je neposredno posle hapšenja tvrdio da mu je tokom žučne svađe sa ženom pao mrak na oči i da nije mogao da premota film i da se seti da li je i kako je uzeo nož. Prvo čega se seća posle njenih uvreda, kako je tvrdio, bili su policajci koji su mu stavili lisice i hladan vazduh

Biljana prebacival­a mužu da pare sa privatne farme krava daje svom sinu iz prvog braka i snaji

koji ga je zapahnuo. Rekao je da se ne seća da je zvao policiju i rekao im da je zaklao Biljanu, već da je od njih saznao da je Biljana usmrćena. Siniša je Biljanu upoznao pre četiri godine, dok je radila kao konobarica. Ubrzo se razveo i počeo da živim sa njom. Na početku veze mu je ispričala da je imala teško detinjstvo, da je otac zlostavlja­o celu porodicu, a nju i brata izbacivao iz kuće. Zbog toga je prema njoj bio popustljiv i vraćao joj se uprkos čestim svađama.

- Kupovao joj je brendiranu garderobu, skupe telefone, plaćao joj kozmetičke tretmane i ispunjavao joj gotovo sve želje. Izdržavao joj je i ćerku, pošto je sa bivšim mužem vodila rat oko alimentaci­je. Posle jedne čarke Biljana ga je udarila i polomila mu zub, zbog čega je morao da ga izvadi. Kada je videla šta je uradila, i ona se uplašila. Molila je Sinišu da joj oprosti i on joj se vratio. U tim situacijam­a je i on znao da plane. Govorio bi joj: „Skloni se, budalo, udariću te, ubiću te jednim udarcem!”

Često je odlazio iz kuće samo da ga ne bi isprovocir­ala i da ne bi napravio neko zlo, ali se to na kraju ipak dogodilo - tvrdi Sinišin rođak.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia